Rautatientorille ei tule luistelurataa – Muilla tekojäillä luistelu ensimmäistä kertaa ilmaista

Rautatientorille ei tänä vuonna tule jo perinteeksi muodostunutta Jääpuiston tekojääkenttää.

Helsingin liikuntapalveluiden kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan yksikön päällikkö Jyrki Inkinen kertoo, että syynä on korona.

- Raha ratkaisee. Kyse on muutaman sadantuhannen euron kustannuksista, eikä vielä tiedetä, saadaanko sitä auki ollenkaan, Inkinen sanoo ja viittaa koronatilanteeseen sekä muuttuviin rajoituksiin.

Toinen syy on se, että suuri osa Jääpuiston asiakkaista on turisteja, joita Helsingissä ei nyt ole.

- Torin asiakaskunta on turistivoittoista. Se on suoraan kassavirrasta pois, jos turisteja ei ole.

Jääpuistossa käy vuosittain keskimäärin 30 000 luistelijaa. Inkinen korostaa, että päätös olla avaamatta Jääpuiston tekojääkenttää koskee vain kuluvaa talvea.

Sen sijaan luistinkausi muualla Helsingissä alkaa jo ensi maanantaina, jolloin Oulunkylän tekojääkenttä avataan. Kentälle pääsee luistelemaan aamulla kello 8.

Alkuun Oulunkylässä avataan vain kentän toinen puoli. Toinen puolikas avataan käyttöön välittömästi, kun se on luistelukunnossa. Yleisöluisteluvuoroja on viikon jokaisena päivänä.

Tulevana talvena Helsingissä voi luistella yhteensä yhdeksällä tekojäällä. Poikkeuksena on tänä vuonna on se, että luistelu kaikilla kentillä on maksutonta.

- Kaupunki teki syyskuussa päätöksen, että koska muilla naapurikaupungeilla on ilmaiset tekojäät. niin näin myös jatkossa Helsingissäkin, toteaa pohjoisen alueen kaupungin liikuntapalveluiden tiimiesimies Mika Riihola.

Oulunkylän lisäksi Helsingin muut tekojäät ovat Brahenkentän, Jätkäsaaren, Kontulan ja Käpylän tekojääkenttien, sekä Laajasalon, Lassilan, Lauttasaaren ja Pukinmäen tekojäät. Kenttien avautumisesta tiedotetaan myöhemmin.

Lisäykset 13.11. 13.45 ja 15.14: Lisätty Riiholan ja Inkisen kommentit.

Oulunkylän tekojään yleisöluisteluajat:

Ma 8–15 ja 17.30–19.

Ti 8–15.

Ke 8–15.

To 8–15 ja 16–17.30.

Pe 8–15.

La 10–12 ja 20–22.

Su 10–11. ja 18.30–22.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut