Kamppiin rakennetaan englantilaistyyppinen puisto – alue on tällä hetkellä asvaltoituna huoltopihana ja parkkialueena

Marian kasvuyrityskampuksen keskellä, Marian entisellä sairaala-alueella kukoistaa tulevaisuudessa Marianpuisto, josta kaupunki laatii parhaillaan suunnitelmaa.

Puiston pohjoispuolella on nykyinen suojeltu puurakennus ja länsipuolella on tiiliverhoiltu, säilyvä huoltorakennus. Puiston itäiselle rajalle siirretään suojeltu puurakennus entisen sairaala-alueen eteläosasta.

Puiston eteläreunalla oleva 1980-luvulla rakennettu asuintalo puretaan. Eteläpuolelle on rakentumassa toimitilarakennusten korttelialue.

Marianpuistossa on suojeltuja puita, jotka ovat säästyneet kulttuurihistoriallisesti tärkeästä sairaala-alueen puutarhasta. Puistolle tuleva alue on nykyisellään asfalttipintainen huoltopiha ja pysäköintialue. Itäreunan kallioleikkauksen reunalla on puu- ja metallilanka-aidat.

Marianpuiston läpi avataan kulkuyhteys Mechelininkadulta Baanalle uusien portaiden ja luiskan kautta. Lastenkodinkadulta tulee uusi kevyen liikenteen siltayhteys puistoon ja puiston poikki linjatut raitit muodostavat kulkuyhteyden Marian kasvuyrityskampuksen pohjoisosaan. Pohjoisosan pelastusreitti kulkee sillan ja puistoraitin kautta

Puistosuunnitelmassa on otettu huomioon alueen puutarhataiteen historia hyödyntämällä englantilaisen maisemapuutarhan ihanteita, kuten näkymälinjoja, tilavaihteluita ja kaarevia muotoja. Puiston istutukset tehdään suosien vanhoja kasvilajeja.

Puurakennusten lähellä olevat raitit ovat kivituhkapintaiset. Pelastustie ja uuden korttelialueen vieressä oleva raitti pinnoitetaan maatiilellä. Väreinä käytetään harmaan ja ruskean sävyjen sekoitusta.

Maatiilipintaiset raitit rajataan ruskealla luonnonkivisellä reunakivellä. Baanalle johtavat portaat tehdään ruskeasta luonnonkivestä ja portaiden ja aukion väliin jäävä muuri mustasta luonnonkivestä.

Alueelle rakennetaan uusi puistovalaistus. Portaan valaistus suunnitellaan yhtenäiseksi Marianportaan valaistuksen kanssa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut