Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tärkeä nettipalvelu menee puoleksi viikoksi kiinni – syynä iso järjestelmäpäivitys

Verohallituksen Omavero-palvelu netissä sulkeutuu perjantaina 20. marraskuuta kello 15.30 ja avautuu seuraavan kerran tiistaina 24. marraskuuta kello 9. Katkon syynä on järjestelmäpäivitys, tiedottaa Verohallinto. Käyttökatkon aikana Omaveroon ei voi kirjautua eikä sen kautta voi hoitaa mitään veroasiaa. Verohallinnon puhelinpalvelu on kuitenkin auki normaalisti virka-aikana.

Käyttökatkon aikana voi antaa ilmoituksia tulorekisterissä, ytj.fi-palvelussa, Ilmoitin.fi-palvelussa, Palkka.fi-palvelussa sekä omasta ohjelmistosta operaattorin välityksellä, mutta Verohallinto käsittelee ilmoitukset vasta käyttökatkon jälkeen. Annettu ilmoitus tai tiedot kirjataan kuitenkin ilmoituksen jättöpäivän mukaan.

Käyttökatko johtuu suunnitellusta päivityksestä Verohallinnon järjestelmiin. Päivityksellä valmistaudutaan siihen, että autoverotus ja valmisteverotus tuodaan osaksi Omavero-palvelua. Autovero- ja valmisteveroasiat voi hoitaa vuoden 2021 alusta lähtien Omaverossa.

Jos on henkilökohtaisia tai yrityksensä veroasioiden määräpäiviä käyttökatkon aikana tai tarvitsee esimerkiksi verokortin, olisi asia hoidettava etukäteen.

Käyttökatkon ajalle osuu seuraavia huomionarvoisia eräpäiviä: 20.11. on lokakuun arvonlisäveron yhteenvetoilmoituksen määräpäivä (tavaroiden ja palvelujen EU-myynti). 23.11. on ennakkoveron eräpäivä. 23.11. on yhteenvedolla ilmoitettujen maksamattomien verojen eräpäivä, jos olet saanut lokakuussa yhteenvedon verojen maksutilanteesta.

23.11. ei voi maksaa mitään veroa Omaverossa eikä sieltä saa maksutietoja veron maksamista varten. Jos on veroja maksettavana, kannattaa tarkistaa tiedot etukäteen ja maksaa verot esimerkiksi verkkopankkisi kautta.

Jos veron eräpäivä on 23.11., mutta maksaa sen myöhässä käyttökatkon vuoksi, verolle kertyy viivästyskorkoa eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen.

Verohallinnon puhelinpalvelu on auki normaalisti. Koronatilanteen vuoksi verotoimistoissa asiointia ei suositella.

Veroista valtaosan maksava vähemmistö ei enää kauaa kykene kannattelemaan Suomea

Finnwatch: Suomelle lähes 90 miljoonan euron tappio Carunan ja Elenian verokikkailuista – toimitusjohtajilla jättitulot

Helsingissä yli 68 000 ihmistä ei maksa tuloveroa – tilastossa erottuu 2 ihmisryhmää

Verottaja keräsi yhteensä 37,4 miljardia euroa – verovuotta 2019 leimasi kaksi isoa uudistusta

USU: Professorit kritisoivat rikkaiden verotietojen pimittämistä – luovutuskielto medialle rikkoo julkisuuslakia