Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Vuoden suosituin juhlakausi on käsillä – Husin infektiolääkäri kehottaa pikkujouluja pohtivia porukoita miettimään tätä seikkaa

Pikkujoulut: Husin infektiolääkäri kehottaa työporukoita miettimään, miten työt sitten hoituvat, jos moni sairastuu tai altistuu koronalle työpaikan pikkujouluissa.

Pikkujoulut on yksi vuoden suosituimmista juhlasesongeista.

Mutta mitä sanoo infektiolääkäri, kannattaako pikkujouluja lähteä vaikkapa työporukalla edes maltillisesti juhlimaan?

– Pikkujoulut ovat usein sen tyyppisiä tilaisuuksia, että siellä ollaan jokseenkin lähekkäin ja se sisältää riskin, toteaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) infektiolääkäri Asko Järvinen.

Lue myös: Korona perui pikkujoulut – Ravintolapomo: "Se näkyy sillä tavalla, että niitä ei ole"

Moni yritys on koronan vuoksi tänä vuonna perunut pikkujoulunsa kokonaan tai siirtänyt ne myöhäisempään ajankohtaan. Järvinen haastaakin työporukoita miettimään, että mitä työpaikoilla sitten tapahtuu, jos moni illanvieton seurauksena sairastuisi tai altistuisi koronalle.

– Heittäisin pikkuisen palloa nyt työyhteisön suuntaan. Miten yhteisö sitten toimii, jos suurin osa työntekijöistä on karanteenissa ja miten työt hoituvat.

Näillä Helsingin asuinalueilla todettu uusia koronatartuntoja eniten – alueiden kesken nyt isoja eroja

Yli 20 hengen tilaisuuksia ei Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeiden mukaan nyt suositella.

Helsingin Uutiset kertoi äskettäin, että tänä vuonna suurten työporukoiden sijaan liikkeellä pienempiä kaveriporukoita ja keskimääräisen pikkujouluseurueen koko on noin kymmenen henkeä.

Infektiolääkäriltä synkkä arvio koronan kestosta – Näin pitkään varotoimia ainakin on pakko jatkaa

Hus ei ole tiedottanut henkilökunnalleen erikseen pikkujouuista, mutta on antanut yleisiä ohjeita.

– Husissa on vedottu, ettei vapaa-ajan tapahtumia, joissa sisäisiä altistumisia voisi tapahtua, nyt järjestettäisi, Järvinen sanoo.

Muutama alue pääkaupunkiseudulla korostuu koronatartuntakartalla – Husin johtajaylilääkäri kertoo yllättävästä koronaoireesta