Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näillä Helsingin asuinalueilla todettu uusia koronatartuntoja eniten – alueiden kesken nyt isoja eroja

Helsingissä erottuu tiettyjä alueita koronatartuntojen määrässä. Uusimpien julkaistujen lukujen mukaan (11.11.) kahden viikon jaksolla eniten uusia koronavirustartuntoja oli Puotinharjussa, 14 todettua tartuntaa. Puotinharjussa ilmaantuvuusluku per 100 000 asukasta oli 329.

Seuraavaksi korkeimmat, yli 200:n ilmaantuvuusluvut, olivat Malmilla (217 tartuntaa per 100 000 asukasta) ja Etelä-Vuosaaressa (203). Kappalemäärinä tartuntoja löytyi Malmilta 29 ja Etelä-Vuosaaresta 47.

Lähelle 200:n ilmaantuvuuslukua kohosivat Katajanokka (197) ja Kannelmäki (197). Katajanokalla uusia tartuntoja oli 9 kappaletta ja Kannelmäessä 27.

Näiden jälkeen ilmaantuvuusluvuissa tulevat Itäkeskus-Marjaniemi (177) ja Malminkartano (177), sekä Tapaninvainio (172.)

Matalimmat Helsingin asuinalueiden ilmaantuvuusluvut ovat selkeästi alle 50.

Infektiolääkäriltä synkkä arvio koronan kestosta – Näin pitkään varotoimia ainakin on pakko jatkaa

THL:n mukaan yksi kriteeri koronan leviämisvaiheelle on se, että uusia tartuntoja on kahdessa viikossa yli 18–50 tapausta per 100 000 asukasta. Pk-seudun koronakoordinaatioryhmä totesikin perjantaina, että pääkaupunkiseudulla on alueita, jotka jo täyttäisivät leviämisvaiheen kriteerit.

Kokonaisuutena Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alue on kuitenkin edelleen luokiteltu leviamisvaihetta edeltävään kiihtymisvaiheeseen.

Sunnuntaina 15. marraskuuta julkaistun tilaston mukaan Helsingissä on ollut kaikkiaan 5 711 varmistettua koronatartuntaa ja 181 helsinkiläistä on menehtynyt tautiin. Heistä 94 on ollut hoivakotien asukkaita.

Helsingin kaupungin julkaiseman excel-taulukon Helsingin alueellisista tartunnoista postinumeroalueittain voit ladata täältä.

Yhä useampi lapsi hakee korona-ajan chatista apua väkivaltatilanteeseen tai muuhun vakavaan ongelmaan – "Signaalit ovat nähtävissä ja niihin pitää puuttua"

Terapiassa kosketeltiin kaikkea "likaista", kuten ovenkahvoja ja kirpputoritavaroita – Tuukan, 33, pakko-oireet palasivat kun altistushoito piti lopettaa

Tuore kysely: Puolet ottaisi koronarokotuksen – "On ymmärrettävää että uusiin rokotteisiin liittyy ennakkoluuloja"