Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Halvasta oluesta tunnettu pubiketju avasi Triplassa – naapuriravintola iski "astetta kovemman tarjouksen"

Syksyllä Triplan kauppakeskuksessa suljetun Pizzariumin tilalle on avattu Bar Pikajuna. Halvasta oluesta tunnettu ketju toimii muun muassa Mikonkadulla.

Vaikka Triplassa hintoja ei ole puristettu niin alas kuin Helsingin keskustassa, maksaa kolmostuoppi silti jopa pari euroa vähemmän kuin viereisissä ravintoloissa.

Neljän desi tuoppi III-olutta maksaa Pikajunassa 4,50 euroa.

–  Nopea vaihtuvuus mahdollistaa maltillisen hintatason pitämisen. Valikoimissa on myös runsaasti erikoisoluita. Valikoimaa laajennetaan kysynnän mukaan, ja esimerkiksi paikallisten pienpanimoiden tuotteita on mahdollista ostaa ravintolasta myös mukaan tuliaisiksi, sanoo Bar Pikajunan ravintolatoiminnasta vastaava Mikko Hammar.

Noho Partnersin omistama Bar Pikajuna sijaitsee asematasolla Triplan neljännessä kerroksessa. Kilpailu asiakkaista on kovaa. Kun Pikajuna mainostaa 4,50 euroa maksavaa peruslageria, viereinen Signor Smith hehkuttaa 3,90 euroa maksavaa kolmen desin tuopillista käsityöläisolutta.

– Olemme vähän laittaneet astetta kovempia tarjouksia ihan vaan sisäänheittotuotteina näinä vaikeina aikoina. Olemme pitäneet erilaisia tarjouksia ihan Triplan avaamisesta asti, sanoo ravintolapäällikkö Jarkko Mäkelä.

Signor Smithin omistaa Soupster Family.

Asematasolla toimii myös Bar Sieni ja S-ryhmän Ratamo. Bar Sieni kuuluu Suomen Viihderavintolat -yritykseen, jolla on Triplassa useita ravintoloita. Ravintolat ovat käyttäneet sisäänheittotuotteina viinitarjouksia.

–  Omalta osaltamme emme ole tähänkään asti pyrkineet ruokkimaan hinta otaa. Panostamme jatkossakin laatuun ja vaihtuvuuteen. Vallitseva tilanne on verrattavissa hyvinkin paljon menneisiin laskusuhdanteisiin, jotka lähes aina on vaikuttanut ravintoloiden sisäänvetotuotteiden hintatasoon, sanoo Bar Sienen ja Tower-ravintolan ravintolapäällikkö Sami Timonen.

Juttua muokattu: Signor Smithin pieni tuoppi on 0,3-litraa.