Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämä "hävettävä" suosikkitatuointi halutaan nyt piiloon – "Huomauttaisin, että elämme vuotta 2020"

Haaga: Tatuointitaide ja hiphop-kulttuuri yhdistyvät kaverusten pyörittämässä liikkeessä. Trenditatuointien sijaan perustajat uskovat omaleimaisiin genreihin.

Thalian aukiolle avautui lokakuussa LaBodega Tattoo -liike, joka on herättänyt huomiota haagalaisten keskuudessa. Uuden tulokkaan avajaiset 17. lokakuuta keräsivät rutkasti väkeä paikalle.

– Avajaispäivänä tuli tatuoitua koko päivä, kertoo Mauricio Fiestas.

Yllätystulos: tatuoinnit yleisempiä kuin luultiin – yhdestä tietystä värisävystä eniten oireita

– Tehtiin parille asiakkaalle tatuointia ja kun käännyin katsomaan kaupan puolelle, ovella oli iso jono ja ihmisiä pyöri ympäriinsä. Meillä oli ystäviä auttamassa ja hieman ohjaamassa porukkaa, kun on tämä korona-aika. Se oli hyvä päivä. Nyt vielä tutustumme alueen asiakaskuntaan ja tässä onkin naapureita tullut käymään ja kysymään tatuointiaikaa, Jeison Ramirez jatkaa.

Liikettä pyörittää Fiestasin ja Ramirezin lisäksi Ivan Ubaldo. He ovat tehneet tatuointeja aktiivisesti parin vuoden ajan.

Toveruksia yhdistää rakkaus piirtämiseen, graffititaiteeseen ja hiphop-kulttuuriin. Kolmikko halusi tehdä itselleen merkityksellistä työtä ja läheisten ja ystävien kannustamana päättivät kokeilla, miltä tatuointistudion pyörittäminen tuntuisi. Samassa tilassa on myynnissä vaatteita, asusteita ja graffitimaaleja.

Samanlaisten kiinnostuksenkohteiden lisäksi heitä yhdistävät latinalaiset juuret. Ubaldo on kotoisin Meksikosta, Ramirez Venezuelasta ja Fiestas on puoliksi perulainen. Tämä näkyy myös heidän tekemissään tatuoinneissa.

Ahmedin ja Mohammedin bisneksen kaltaista ei tiettävästi ole toista Suomessa – Tällä hetkellä palvellaan vain miehiä: "Uusi työntekijä on haussa"

– Haluamme tuoda kulttuurillamme oman säväyksen tekemiseemme. Hirveästi ei löydy esimerkiksi chicano- tai lettering-tyyliä, jossa leikitellään erilaisilla fonteilla. Ehkä se voisi olla meidän juttumme, josta ihmiset tunnistavat meidät, Ramirez selittää.

Trendikuvien sijaan kolmikko uskoo enemmän erilaisten tyylien ja genrejen syntymiseen.

– Osa tykkää vähän vahvemmasta old school -tyylistä, osa mandaloista, osa värikkäämmästä neo-traditionaalisesta tyylistä. Vaihtoehtoja löytyy niin paljon, että on vaikeaa sanoa, mikä olisi tällä hetkellä trendijuttu. Mutta voin sanoa, että esimerkiksi tribaalikuvat ovat tippumassa pois ja ihmiset haluavat enemmänkin peittää niitä, Ramirez kuvailee.

– Edelleen jotkut haluavat tribaalin, mutta ennen kuin lähtisin sellaista tekemään, huomauttaisin, että elämme vuotta 2020, Ubaldo naurahtaa.

Tiesitkö? Jopa tunne-elämä vaikuttaa kipukynnykseen – "Kivuliainta on, kun tatuoi paikkoja, joihin ei aurinko paista"

Peitetatuointien tekeminen herättää kolmikossa monenlaisia mielipiteitä. He kuvailevat niiden tekemisen olevan haastavaa, sillä onnistuminen riippuu paljon alkuperäisen kuvan koosta ja musteista.

Matti sai Viron-reissullaan loistoidean – Helsingissä toimii nyt tehdas, joka tuottaa 2 000 pussia käsityönä tehtyjä sipsejä viikossa

Kaikkia tatuointeja ei pysty peittämään. Osa tatuointitaiteilijoista ei myöskään halua koskea toisen artistin teokseen.

– Osa saattaa pyytää asiakasta menemään tatuoinnin laserpoistoon, jotta kuvasta saadaan edes hieman haaleampi, jonka jälkeen tatuoinnin tekeminen päälle on helpompaa, Ramirez sanoo.

– En tiedä montaa tekijää, jotka osaavat tehdä peitetatuointeja hyvin, Ubaldo, joka itse tekee jonkin verran peitekuvia, tokaisee ja jatkaa pilke silmäkulmassa:

– Mutta jonkun täytyy niitäkin tehdä.

Onko tämä mies Suomen kovin Lordi-fani? Sarjakuvataiteilija Kaarle, 27, piirtää Lordista ja on tatuoinut hirviöitä käsivarsiinsa – "Kyllä se on edelleen inspiraation lähde"

Malmin ostarin "Pappakerho" kritisoi tulikuumaa aihetta – Peterin kaulassa oleva tatuointi kertoo kaiken asenteesta

Vaatekaupassa kuusi asiakasta päivässä, myös autopesula kärsii asiakaskadosta Triplassa – Yrittäjä: "Tänne on ollut vaikea löytää"

MTV: Tatuointi voi piilottaa salakavalasti tappavan sairauden – myös väärän diagnoosin riski olemassa