Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ohisalon uhkauksesta syytetty lateli rajua tekstiä: Nimitteli, uhkaili ja kertoi olevansa "pommintekokoulussa"

Helsingin käräjäoikeudessa alkoi tiistaina oikeudenkäynti, jossa 30-vuotiasta helsinkiläismiestä epäillään sisäministeri Maria Ohisalon laittomasta uhkauksesta.

Tiistaina julki tulleesta haastehakemuksessa käy ilmi, että oikeudenkäynnissä on kyse kahdesta sosiaalisen median kirjoituksesta, joista toisen mies latasi Ohisalon omille Instragram-sivuille 4. elokuuta ja toisen omille sivuilleen viisi päivää myöhemmin.

Mies pohti sisäministerin sivuille ladatussa tekstissä, pitäisikö hänen ajaa pommirekalla Pasilan poliisitalon seinustalle ja räjäyttää talo.

– Poliisi on vuosikausia vältellyt käskyjäni selvittää tekemiään poliisirikoksia, mies kirjoittaa.

Lue: Sisäministerin uhkauksesta syytetty mies oikeuteen – Ohisalo osallistuu oikeudenkäyntiin videoyhteydellä

Haastehakemuksen mukaan Ohisalolla oli perusteltu syy pelätä henkilökohtaisen turvallisuutensa olevan vakavassa vaarassa. Syyttäjä on vaatinut miehelle kuuden kuukauden vankeusrangaistusta, joka voidaan määrätä ehdollisena.

Mies uhkasi myös koventaa keinojaan, mikäli asiat eivät mene niin kuin hän on toivonut. Syytetty kertoo olevansa "pommintekokoulussa".

– Ja kun valmistun osaan toteuttaa mitä tahansa. Laitan sinne sisäministeriöön myös pakettia tulemaan, mies jatkaa tekstissään.

Omilla Instagram-sivuillaan viisi päivää myöhemmin julkaistussa tekstissä mies jatkaa roisia linjaansa ja julkaisi omalla nimimerkillään nimetyllä Instagram-tilillään Ohisalon valokuvan, jossa ministerin kasvojen päälle on piirretty tähtäinristikko.

– Ohisalo on pelkuri ja vastaa poliisien rikoksista viime kädessä. Täytyy varmaan lähteä metsästämään tätä ämmä, mies muassa toteaa.

Oikeudenkäynnissä käytetään todisteina myös miehen poliisivankilan seiniin kirjoittamia uhkaavia viestejä. Mies on ollut vangittuna 9. lokakuuta alkaen.

Miehen epäillään syyllistyneen myös vuoden 2019 poliisin kunnianloukkaukseen sekä poliisin tunnuskuvan oikeudettomasta käytöstä.

Syytetty on pääosin kiistänyt syytteet.