Helsingillä on pakkomielle kasvaa, sanoo pormestarikisaan lähtenyt Jussi Halla-aho – "Valtaosa muuttovoitosta tulee ulkomailta ja se edistää kaikkea kielteistä"

Vaalit: Helsingin Uutisten juttusarjassa esittellään eri puolueiden pormestariehdokkaat Helsinkiin kevään 2021 kuntavaaleissa.

Perussuomalaiset ilmoitti perjantaina Jussi Halla-ahon olevan ehdolla pormestariksi Helsinkiin. Perussuomalaisten puheenjohtaja Halla-aho on perinteisesti ollut puolueen ääniharava kunta- ja eduskuntavaaleissa Helsingissä, joten hänen asettamisensa ehdolle oli odotettua.

Kuntavaaleihin on aikaa viitisen kuukautta ja poliittista kenttää kihisyttää se, että Jan Vapaavuori ei lähdekään kokoomuksen pormestariehdokkaaksi, kuten puolueessa oli toivottu.

Jan Vapaavuoren lähdön merkitys voi olla Helsingin kokoomukselle järisyttävä – pormestariehdokasta pohditaan nyt kuumeisesti

Jussi Halla-aho toteaa Helsingin Uutisten haastattelussa, että tilanne vaikuttaa vaaliasetelmaan erityisesti kokoomuksen sisällä.

– Viime vaaleissa Jan Vapaavuori hyötyi, kun valintaa tehtiin kahden suuren puolueen välillä, minkä takia olemmekin puolueena suhtautuneet hyvin kriittisesti pormestarimalliin. Moni äänesti Vapaavuorta vain siksi, jotta Anni Sinnemäestä ei tulisi pormestaria, sanoo Halla-aho.

Halla-aho muistuttaa, että Vapaavuoren lähtö vaikuttaa myös äänten jakautumiseen, sillä Vapaavuori toi viime kuntavaaleissa valtavasti ääniä kokoomukselle. Näitä ääniä on nyt uusjaossa, eivätkä ne välttämättä sada kokoomuksen laariin.

Kokoomus siis etsii vielä ehdokastaan, vihreistä vahva veikkaus on kaupunkiympäristön apulaispormestari Sinnemäki ja demareista niin ikään nykyinen apulaispormestari Nasima Razmyar tavoittelee pormestarin paikkaa.

– On etumme, että osallistumme tähän kisaan. Olemme konservatiivinen vaihtoehto myös niille, jotka perinteisesti ovat äänestäneet ehkä jotain toista puoluetta.

Hänen mukaansa puolueella on yleisenä tavoitteena kuntavaaleissa ”realisoida potentiaalista kannatusta” konkreettisiksi äänimääriksi ja valituiksi valtuutetuiksi.

– Helsinki on meille vähän vaikeampi, koska täällä on paljon maahanmuuttajia ja väestöä, joka äänestää vihervasemmistoa.

Halla-aho sanoo puolueen keskeisen teeman Helsingissä olevan vastustaa ”mammuttitautia”.

– Helsingissä on pakkomielteinen suhtautuminen kaupungin kasvuun, hän näkee.

Hitas-järjestelmä lakkaa, kaupungin vuokra-asuntoja lisätään – Helsinki pyrkii tasaamaan alueiden eroja uudella asunto-ohjelmallaan

Helsingin valtuusto päätti äskettäin kasvattaa asuntojen rakentamistavoitteen 8000 uuteen asuntoon vuodessa.

– Valtaosa Helsingin muuttovoitosta tulee ulkomailta ja se edistää kaikkea kielteistä, kuten nostaa asuntojen hintoja, edistää ghettoutumista ja heikentää turvallisuutta, Halla-aho luettelee.

– Helsingin pitää huolehtia nykyisistä asukkaistaan ja kaupungin turvallisuudesta ja viihtyisyydestä.

Halla-aho: Rivipoliisit kertovat aivan toisenlaisesta todellisuudesta kuin viralliset tiedotteet – Näin poliitikot kommentoivat jengiväkivaltaa

Maahanmuuttoa on monesti esitetty välttämättömänä keinona vastata työvoimapulaan esimerkiksi palvelualalla. Halla-aho paaluttaa, että tällä hetkellä Helsinkiin saapuva maahanmuutto ei ratkaise työvoimapulaa, koska tulijoiden työllisyysaste säilyy matalana – Halla-ahon mukaan jopa olemattomana – vielä vuosia Suomeen muuton jälkeen.

– Uskon, että osaavat ja koulutetut maahanmuuttajat puolestaan arvostavat samoja asioita kuin kaikki muutkin, eli turvallisuutta ja kohtuullista verotusta.

"Se on vastavoima ja se kasvaa" – Asukkaat heräsivät puolustamaan Helsingin metsiä ja taistelussa heitä auttaa mies, jonka mukaan kaupungin nykyinen kasvutahti on aivan liian kova

Kuka?

Jussi Halla-aho

Perussuomalaisten puheenjohtaja, Helsingin kaupunginvaltuutettu.

Koulutukseltaan filosofian tohtori.

49-vuotias. Asuu Eirassa.

Hjallis Harkimolla kova suunnitelma kevään kuntavaaleissa – romahtaako kokoomus Helsingissä kakkospuolueeksi?

Miksi lähiössä asuvan poliitikon on vaikea päästä läpi Helsingin kuntavaaleissa – asuinpaikkaa vaihtava Paavo Arhinmäki: – "Siellä missä on vaurautta..."

"Aina se rakentaminen vain sinne työntyy" – Meri-Rastilan metsästä taistellaan jälleen, asukasliikkeen mielestä ranta pitäisi jo rehellisyyden nimissä jättää rauhaan

Helsingin uusi johtamismalli keskitti valtaa pormestarille – ongelmina ohijohtaminen ja apulaispormestarien epäselvä rooli

Kuntavaaleissa luvassa kiivas kamppailu suurimman puolueen paikasta – "Helsingissä on tehty aika vasemmistoliittolaista politiikkaa"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut