Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elokapinan uusi mielenosoitus katkaisee liikenteen Mariankadulla Helsingissä huomenna useaksi tunniksi

Mielenosoitus katkaisee liikenteen Helsingin keskustassa Mariankadulla huomisaamuna. Mielenosoitus järjestetään maa- ja metsätalousministeriön maatalousosaston edessä osoitteessa Mariankatu 9. Se alkaa 18. marraskuuta kello 8.50.

Mielenosoituksen takana oleva Elokapina-liike tiedottaa, että liikenne katkaistaan ja mielenosoitus järjestetään yhteisymmärryksessä poliisin kanssa. Elokapinan edellisestä mielenosoituksesta nousi kohu poliisin pippurisumutteen käytön vuoksi.

Poliisin iltapäivällä julkaiseman tiedotteen mukaan liikenne katkeaa Mariankadulla Hallituskadun ja Kirkkokadun väliltä kello 8.45–14.00.

Poliisit ohjaavat paikan päällä liikennettä kiertoreiteille. Mielenosoitus vaikuttaa myös Helsingin seudun liikenteen HSL:n reitteihin.

Mielenosoituksessa Elokapina vaatii tiedotteensa mukaan, että "Suomen maa- ja metsätalousministeriö kertoo nyt totuuden EU:n uuden CAP-reformin ilmasto- ja ympäristövaikutuksista". Elokapina vaatii, että Suomen on otettava CAP uudelleentarkasteluun ja päätettävä kansallisesti paljon EU-parlamentin ehdottamaa CAP-uudistusta kunnianhimoisemmasta politiikasta.

Elokapina katsoo, että jos EU-parlamentin lokakuussa ehdottama CAP-uudistus vuosille 2021–2027 toteutuu, se vesittää Pariisin ilmastosopimuksen. CAP-reformi on liikkeen mielestä myös räikeässä ristiriidassa EU:n ilmastohätätilajulistuksen ja Euroopan vihreän kehityksen ohjelman kanssa. Elokapinan mielestä jo nämä ilmastotavoitteet ovat olleet liian löysiä.

Huomenna kello 9–11-15 Suomen maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) esittelee CAP-uudistusta sen valmistelua koskevassa webinaarissa.

Muokattu 17.11.2020 kello 15.27: Lisätty poliisin tiedotteen tiedot: tarkempi liikenteen katkaisun paikka ja aika sekä tieto, että mielenosoitus vaikuttaa myös joukkoliikenteeseen.