Poliisi lisäsi näkyvyyttä Malminkartanossa, tulos: hälytystehtävät ja rikosten määrä vähenivät – paitsi kahden rikostyypin osalta

Malminkartano on rauhoittunut rikostilastojen valossa, kun poliisi keskittyi alueella näkyvään valvontaan.

Vanhempi konstaapeli Janne Korhonen Helsingin poliisista kertoi aiemmin tällä viikolla somessa, että vuosi sitten asukkailta tuli huolta Malminkartanon turvallisuustilanteesta.

– Aloimme kartoittaa tilannetta alueen toimijoiden kanssa. Keskityimme näkyvään valvontaan sekä rikoksia tekeviin nuoriin.

"Rahatukoilla fleksataan sosiaalisessa mediassa" – HU haastatteli nuoria Itiksessä, Gabriel, 18: "Muutaman vuoden sisällä tilanne pitäisi Suomessakin saada hallintaan"

Korhonen kertoo vertailleensa tilastoja tammi-heinäkuussa tämän ja edellisen vuoden välillä.

– Rikosten määrä vähentyi kaikkiaan 32 kpl verrattuna 2019 vastaavaan aikaan. Rikoksista eniten vähentyivät vahingonteko (-14kpl) ja lievä pahoinpitely (-8kpl). Lisäystä on tullut varkaus (+9 kpl) ja kunnianloukkaus (+6 kpl), hän laskee.

Helsingin poliisi oikoo rajuja väitteitä pelkoa herättävistä katujengeistä – "Mukana saattaa olla tavallisia nuoria"

Korhonen jatkaa, että rikokset ovat vähentyneet vuodesta 2015 vuoteen 2019 Malminkartanossa kaikkiaan 238 kappaleella.

Tammi-heinäkuun aikana hälytystehtävien määrä on laskenut 214:lla edellisen vuoden vastaavasta ajasta.

Poliisi on lisännyt järjestyksen valvontaa ja jalkaisin tehtävää valvontaa alueella. Häiriökäyttäytyminen- ja ilkivaltatehtävät ovat vähentyneet Malminkartanossa alkuvuonna 14 tehtävällä.

Halla-aho: Rivipoliisit kertovat aivan toisenlaisesta todellisuudesta kuin viralliset tiedotteet – Näin poliitikot kommentoivat jengiväkivaltaa

Poliisi odotti korona-ajalta entistä vähemmän känniväkivaltaa ja -häiriöitä, mutta kävikin päinvastoin – Uusi kampanja havahduttaa hakemaan apua

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut