Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Yrittäkää miettiä kapasiteetti kuntoon, ettei Laajasalosta tule uutta Jätkäsaarta" – Kaupunki suunnittelee isoa katuremonttia Herttoniemeen

Herttoniemen Linnanrakentajantien alueen katusuunnittelu käynnistyy tammikuussa. Ennen varsinaisen katusuunnittelun käynnistymistä on mahdollista antaa palautetta juuri valmistuneesta kunnallisteknisestä yleissuunnitelmasta.

Linnanrakentajantie on katuyhteys Itäväylältä Laajasaloon ja Kruunuvuorenrantaan. Suunnitelma liittyy Itäväylän ja Linnarakentajantien liittymäalueen ympäristön kehittämiseen ja alueen joukkoliikenne-, kävely- ja pyöräily-yhteyksien parantamiseen.

Liittymäalueesta muodostuu jatkossa tiiviimpi alue ja siltakannen laajentaminen Itäväylän yli parantaa yhteyksiä metroaseman korttelin ja lähipalvelukeskus Hertsin välillä.

Suunnitteluratkaisussa on esitetty, että Itäväylän ylittävä silta uusitaan ja Linnanrakentajantieltä rakennetaan ramppiyhteys Itäväylälle idän suuntaan. Linnanrakentajantielle rakennetaan bussikaistat, yksisuuntaiset pyörätiet ja entistä leveämmät keskisaarekkeet. Ajokaistojen leveydet sovitetaan nopeusrajoituksiin sopiviksi.

Linnanrakentajantie on tarkoitus rakentaa niin, että siinä on tulevaisuudessa tilaa myös raitiovaunulle.

Abraham Wetterin tie peruskorjataan ja kadulle rakennetaan yksisuuntaiset pyörätiet. Hiihtäjäntien ja Hiihtäjänkujan liittymään rakennetaan kiertoliittymä, minkä lisäksi Hiihtäjäntie peruskorjataan ja kadun keskelle rakennetaan vihersaareke. Myös Hiihtomäentie peruskorjataan ja tien kaistajärjestelyitä muutetaan sekä rakennetaan yksisuuntaiset pyörätiet.

Suunnitelmaa osoitteessa kerrokantasi.hel.fi/linnanrakentajantie2020 voi kommentoida 7. joulukuuta asti.

Sitä onkin jo kommentoitu, muun muassa näin:

– Suunnitelmassa pitäisi tunnustaa tosiasia, että autoliikenne lisääntyy merkittävästi nykyisestä, kun Laajasalon lisärakentaminen jatkuu. Linnanrakentajantie on jo nyt ilman kavennuksia ja lisättyjä liikennevaloja kapasiteettinsa ylärajalla. Pyötätiet ovat mukavia, mutta niillä ei valitettavasti Laajasalon liikennettä hoideta.

– Liikennevalojen määrä tällä lyhyellä matkalla on kohtuuton kaikille, hidastaa paljon myös joukkoliikennettä, toinen pohtii.

Yksi keskustelija muistuttaa, että Linnanrakentajantie on ainoa pääväylä Laajasalosta ulos.

– Yrittäkää nyt miettiä tuo kapasiteettiasia kerralla kuntoon, ettei Laajasalosta tule uutta Jätkäsaarta, hän toivoo.

Kyselyn kautta saatu palaute huomioidaan katusuunnitteluluonnoksia laadittaessa, kaupunki lupaa.

Katusuunnittelu käynnistyy tammikuussa ja katusuunnitelmaluonnokset etenevät päätöksentekoon alustavasti syksyllä 2021. Rakentaminen on alustavasti ajoitettu vuosiin 2023−2025.

Katutöitä on käynnissä myös Herttoniemen teollisuusalueella, jonne ollaan rakentamassa asuintaloja.