Kansanedustaja suomii Helsingin kouluja lepsuilusta koronatoimissa: "Siinä ei ole mitään järkeä"

Koulujen kannattaisi vuorotella etäopetuksen ja lähiopetuksen välillä, mikä vähentäisi ihmisten määrää koulutiloissa ja tartuntamahdollisuuksia. Näin sanoo helsinkiläinen kansanedustaja Terhi Koulumies (kok.), joka keskiviikkona jätti eduskunnalle kirjallisen kysymyksen koulujen ja päiväkotien koronatoimista.

Mitä muuta pitäisi tehdä?

– Ensiksi pitäisi antaa vahva maskisuositus kouluihin ainakin yläasteille. Lisäksi liikuntatunnit pitäisi järjestää ulkona, eikä sisätiloissa, Koulumies linjaa Helsingin Uutisille.

Suljetaanko ravintolat taas? – "Helsingin ja Suomen koronatartunnoissa huolestuttavaa kasvua"

Hän kysyy eduskunnalta, milloin hallitus aikoo muun muassa huomioida rajoituksissa sen, että lapsilla ja nuorilla on merkittävä rooli koronaepidemian moottorina yhteiskunnassa. Tällä hän viittaa siteeraamiinsa kansainvälisiin tutkimuksiin aiheesta.

Koulumiehen mukaan kouluissa, joissa on todettu tartuntoja, pitäisi siirtyä etäopetukseen esimerkiksi kahdeksi viikoksi.

– Aika monilla on harhaluulo, että jos koulussa ilmenee koronatartuntoja, se koulu menisi automaattisesti etäopetukseen. Muuallapäin Suomea niin on paikoittain tehtykin ja saatu alueellinen epidemia kuriin. Helsingissä niin ei jostain ihmeen syystä toimita. Siinä ei ole mitään järkeä, jos tavoitteena oikeasti olisi saada tartuntaketjut katkaistua, Koulumies sanoo.

Helsingin seudun peruskoulujen opettajille ja muulle henkilöstölle suositellaan kasvomaskia työssä

Helsinki on siirtänyt kouluissa esimerkiksi osan luokista opiskelemaan etänä, jos koulussa on ollut tartuntoja.

Koulumiehen mukaan kaikki altistuneet, myös oireettomat, pitäisi testata, sillä lapset saavat koronan usein oireettomina ja tartuttavat sitä eteenpäin. Altistuneiksi pitäisi myös katsoa kaikki samoissa luokissa olleet, eikä vain vierustovereita.

– Teknologiaa pitäisi hyödyntää niin, että oppitunteja voisi striimata luokan Teams-ryhmään tai muuhun nettifoorumiin. Siten kotona sairaana tai karanteenissa olevat oppilaat voisivat seurata opetusta ja pysyisivät muiden mukana opetuksessa. Silloin myös niiden perheiden lapset, joiden perheissä on riskiryhmäläisiä, voisivat halutessaan jäädä yksilölliseen etäopetukseen, Koulumies ehdottaa.

Vain harva koulussa altistunut saanut tartunnan – Lastenlääkäri: "Mielestäni ei ole perusteltua miettiä etäkoulua"  

Infektiolääkäriltä synkkä arvio koronan kestosta – Näin pitkään varotoimia ainakin on pakko jatkaa

Opettajilla on edessään savotta – syksyllä kartoitetaan etäopetuksen aiheuttamat oppimiserot

Yksi kuva etäopetuksesta joka päivä – Opettaja Niina Sivonen tallensi korona-arjen erikoisiakin tilanteita: "Koulun pihalla oli 500 oppilasta ja mietin, miten se poikkesi kielletyistä kokoontumisista"

Tekoäly tutki 276 986 twiittiä ja paljasti, miten suomalaisista kouluista puhutaan

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut