Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pk-seutu koronan leviämisvaiheessa – "koronanyrkki" kertoo uusista rajoituksista tunnin päästä

Pääkaupunkiseudun kunnat ovat epidemian leviämisvaiheessa, tiedottaa Hus. Muu Uusimaa on edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa. Uudenmaan koordinaatioryhmä suosittelee kuitenkin uusia rajoituksia ja suosituksia käyttöönotettavaksi koko Uudellamaalla. Tavoitteena on saada epidemian leviäminen hallintaan ennen joulua.

– Jos ihmiset noudattavat aiempia ja nyt annettavia uusia rajoituksia ja suosituksia, on täysin mahdollista, että epidemian leviäminen Uudellamaalla saadaan hallintaan ennen joulua. Uskon, että meistä kukaan ei halua enää lisärajoituksia joulun ajaksi, toteaa Husin tiedotteessa johtajaylilääkäri ja koordinaatioryhmän puheenjohtaja Markku Mäkijärvi.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puolestaan kertoo tänään kello 11 alkavassa tiedotustilaisuudessa epidemiatilanteesta ja uusista voimaan astuvista rajoituksista ja suosituksista. Koronakoordinaatioryhmään kuuluvat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, THL, Hus ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Uudenmaan alueellisessa koordinaatioryhmässä todettiin pääkaupunkiseudun kuntien olevan leviämisvaiheessa koska koronavirustartuntojen määrä Uudellamaalla, erityisesti pääkaupunkiseudulla, jatkaa kasvuaan ja leviämisvaiheen kriteerit täyttyvät pääkaupunkiseudulla lukuun ottamatta sairaalahoidon ja tehohoidon voimakasta kasvua.

Uudenmaan sisällä tartunnat eivät jakaudu tasaisesti. Kaikilla alueilla leviämisvaiheen kriteerit eivät täyty, vaan ne ovat edelleen kiihtymisvaiheessa.

– Uusimaa muodostaa kuitenkin yhtenäisen talousalueen, jonka sisällä ihmiset liikkuvat paljon. Tämän vuoksi koordinaatioryhmä suosittelee uusien suositusten ja rajoitusten käyttöönottoa koko Uudellamaalla, jatkaa Mäkijärvi Husin tiedotteessa.