Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hakkuut tyrmistyttävät Pirkkolassa, toinen metsää uhkaava hanke käsittelyssä maanantaina – "Ei pidä rakentaa paikkaan, joka kaventaisi Keskuspuistoa"

Pirkkolan uuden monitoimihallin parkkipaikkoja käsitellään maanantaina kaupunginhallituksessa, jossa asia tällä viikolla jäi pöydälle.

Liikuntahallin tieltä alettiin kaataa puita viime viikolla. Alueella on järjestetty kynttilämielenosoituksia ja Pirkkolan metsän puolesta kerätty yli 14 000 nimen adressi.

Parkkipaikka-asiassa on kyse Jussi Chydeniuksen (vihr.) aloitteesta siirtää Pirkkolan urheilupuiston pohjoinen pysäköintialue muualle, myös uudelle hallille sinne kaavoitetut 130 lisäpaikkaa.

– Pysäköintipaikkoja tarvitaan alueella, mutta niitä ei pidä toteuttaa metsän kapeimpaan kohtaan. Esitämme kaupunginhallituksessa, että pysäköintipaikkaa ei pidä rakentaa paikkaan, joka kaventaisi Keskuspuistoa, vaan etsiä ratkaisua esimerkiksi Pirkkolantien varresta. Lisäksi esitämme myös nykyisen parkkipaikan siirtoa ja alueen metsittämistä siten, että esteettömyyden kannalta tärkeät parkkipaikat säästetään, kertoo vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Reetta Vanhanen.

– Palautetta on tullut valtavan paljon ja on ilo huomata, miten tärkeitä metsät ovat helsinkiläisille. On ikävää, ettemme saaneet muilta puolueilta riittävästi tukea sille, että koko monitoimihallin olisi voinut toteuttaa paikkaan, jossa keskuspuistoa ei olisi tarvinnut kaataa. Toivottavasti saamme tukea näille uusille esityksille, Vanhanen jatkaa.

"Se on vastavoima ja se kasvaa" – Asukkaat heräsivät puolustamaan Helsingin metsiä ja taistelussa heitä auttaa mies, jonka mukaan kaupungin nykyinen kasvutahti on aivan liian kova

Korkein hallinto-oikeus jätti viime viikolla tutkimatta Pirkkolan liikuntahallin rakentamista koskevan täytäntöönpanokieltohakemuksen, koska kho:ssa ei ollut tuolloin vireillä valituslupahakemusta kohteena olevasta hallinto-oikeuden päätöksestä.

Aiemmin Uudenmaan ely-kes­kus oli hylännyt toimenpidekieltoha­ke­muk­sen Pirkkolassa, kos­ka toi­men­pi­teet ei­vät sen mukaan ol­leet lii­to-ora­van tai la­ho­ka­vio­sam­ma­len suo­je­lun vas­tai­sia. Hel­sin­gin hal­lin­to-oi­keus hylkäsi 5. marraskuuta hallihankkeesta luonnonsuojelulain pohjalta tehdyn valituksen.

Keskuspuistoryhmän mielestä rakennuttaja on toiminut väärin.

– Voimassa olevan valitusajan huomiotta jättäminen ja tahallinen valitusperusteiden tyhjäksi tekeminen on poikkeuksellista ja valitettavaa, ryhmä kommentoi hakkuita Facebookissa.

Kiistellyn Pirkkolan hallihankkeen rakennustyöt saavat jatkua – valitukset tulleet yhtiölle kalliiksi

Helsingillä on pakkomielle kasvaa, sanoo pormestarikisaan lähtenyt Jussi Halla-aho – "Valtaosa muuttovoitosta tulee ulkomailta ja se edistää kaikkea kielteistä"

Pirkkolan hallin sijainti ei palvele yhteistä hyvää

Meri-Rastilan metsä säilyy