Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paavo Arhinmäki vasemmistoliiton pormestariehdokas – "Julkinen keskustelu brändää kuntavaaleista pormestarivaaleja"

Vasemmistoliiton pormestariehdokas on Paavo Arhinmäki. Helsingin vasemmistoliiton piirihallitus tulee esittämään 5. joulukuuta järjestettävälle syyspiirikokoukselle Arhinmäen asettamista piirijärjestön pormestariehdokkaaksi kevään 2021 kuntavaaleissa.

Puolue kertoo tiedotteessa olevansa huolissaan tavasta, jolla julkisessa keskustelussa kuntavaaleista brändätään pormestarivaaleja.

Helsinki siirtyi edellisten vaalien jälkeen uuteen johtamismalliin, jossa pormestariksi käytännössä nousee vaalien suurimman puolueen ehdokas ja muiden puolueiden pormestariehdokkaat saavat apulaispormestarien paikkoja.

Jan Vapaavuoren lähdön merkitys voi olla Helsingin kokoomukselle järisyttävä – pormestariehdokasta pohditaan nyt kuumeisesti

Vasemmistoliitto muistuttaa, että vaaleissa valitaan kaupunginvaltuutettuja, ei pormestaria. Kaupunginvaltuusto on kaupungin korkein päättävä elin ja kuntavaaleissa valittavat valtuutetut valitsevat viime kädessä pormestarin ja muut päätöksentekijät.

Puolueen mielestä keskittymällä pormestariehdokkaisiin ja yksittäisiin henkilöihin harhautetaan kaupunkilaisia todellisista poliittisista kysymyksistä ja pitkässä juoksussa heikennetään kuntademokratiaa.

Helsingillä on pakkomielle kasvaa, sanoo pormestarikisaan lähtenyt Jussi Halla-aho – "Valtaosa muuttovoitosta tulee ulkomailta ja se edistää kaikkea kielteistä"

Paavo Väyrynen harkitsee Helsingin pormestariehdokkuutta – "Saattaisin vauhdittaa Keskustan kannatuksen 4–5 valtuustopaikkaan"

Pormestari Jan Vapaavuori tienasi noin 200 000 euroa – apulaispormestarin tulot tätäkin suuremmat

Hjallis Harkimolla kova suunnitelma kevään kuntavaaleissa – romahtaako kokoomus Helsingissä kakkospuolueeksi?

Sote-uudistus imuroi rahaa Helsingistä ja naapurikaupungeista – "Hallituksen mielestä palvelut järjestetään täällä nyt liian hyvin"

Apulaispormestari Nasima Razmyar lataa tv:ssä suorat sanat Jan Vapaavuoresta – "Se on surullista ja väärin"