Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paavo Arhinmäki vasemmistoliiton pormestariehdokas – "Julkinen keskustelu brändää kuntavaaleista pormestarivaaleja"

Vasemmistoliiton pormestariehdokas on Paavo Arhinmäki. Helsingin vasemmistoliiton piirihallitus tulee esittämään 5. joulukuuta järjestettävälle syyspiirikokoukselle Arhinmäen asettamista piirijärjestön pormestariehdokkaaksi kevään 2021 kuntavaaleissa.

Puolue kertoo tiedotteessa olevansa huolissaan tavasta, jolla julkisessa keskustelussa kuntavaaleista brändätään pormestarivaaleja.

Helsinki siirtyi edellisten vaalien jälkeen uuteen johtamismalliin, jossa pormestariksi käytännössä nousee vaalien suurimman puolueen ehdokas ja muiden puolueiden pormestariehdokkaat saavat apulaispormestarien paikkoja.

Vasemmistoliitto muistuttaa, että vaaleissa valitaan kaupunginvaltuutettuja, ei pormestaria. Kaupunginvaltuusto on kaupungin korkein päättävä elin ja kuntavaaleissa valittavat valtuutetut valitsevat viime kädessä pormestarin ja muut päätöksentekijät.

Puolueen mielestä keskittymällä pormestariehdokkaisiin ja yksittäisiin henkilöihin harhautetaan kaupunkilaisia todellisista poliittisista kysymyksistä ja pitkässä juoksussa heikennetään kuntademokratiaa.