Monikielisiä koronaneuvojia ja liikkuvaa testipistettä kokeillaan nyt Helsingissä – kohdistetaan alueille, joissa tartuntoja on esiintynyt eniten

Koronaneuvonta näkyy jatkossa entistä enemmän katukuvassa. Helsingissä aloittavat marraskuussa liikkuvat monikieliset koronaneuvojat. Koronaneuvojat liikkuvat esimerkiksi kauppakeskuksissa, kirjastoissa, lähiöasemilla, nuorisotaloilla ja oppilaitoksissa.

Nyt tuli kovempi koronakuri leviämisvaiheessa olevalle pk-seudulle – useita uusia keinoja viruksen leviämisen estämiseksi

Koronaneuvojat jakavat tietoa ja neuvoja koronasta ja ohjaavat tarvittaessa sosiaali- ja terveyspalveluihin. Neuvontaa annetaan usealla eri kielellä.

Kyseessä on vuoden loppuun asti kestävä kokeilu ja koronaneuvojat jalkautuvat alkuvaiheessa niille alueille, joissa koronatartuntoja on esiintynyt eniten.

Vastaavaa palvelua on onnistuneesti testattu Norjassa ja Ruotsissa.

Näillä Helsingin asuinalueilla todettu uusia koronatartuntoja eniten – alueiden kesken nyt isoja eroja

Samassa yhteydessä perustetaan liikkuva koronatestauspiste. Koronatestiin hakeutumista halutaan entisestään helpottaa.

– Tavoitteenamme on kaikin mahdollisin tavoin tukea sitä, että epidemia pysyy hallinnassa. Tämän vuoksi etsimme ja kokeilemme uusia tapoja välittää tietoa koronasta ja kertoa, millä tavoin jokainen meistä voi omalta osaltaan ehkäistä koronavirustartuntoja, toimialajohtaja Juha Jolkkonen kertoo tiedotteessa.

Annamari, 30, on sairastanut koronaa jo yli 5 kuukautta – aktiivisen nuoren naisen elämä mullistui täysin: "Olen kuitenkin selvinnyt hengissä"

"Epidemiatilanne voi heikentyä nopeasti" – THL julkisti tuoreet koronaluvut, yhdessä ryhmässä huolestuttavaa kasvua

Suljetaanko ravintolat taas? – "Helsingin ja Suomen koronatartunnoissa huolestuttavaa kasvua"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut