Helsingin vanhin ryhmäperhepäiväkoti aiotaan lakkauttaa – vanhemmat kimmastuivat: "Tuntuu todella pahalta lasten puolesta"

Helsinki suunnittelee Kampissa sijaitsevan ryhmäperhepäiväkoti Peukaloisen lakkauttamista. Toiminta päättyisi ensi vuoden kesäkuun lopussa.

Kaupungin mukaan Ruoholahden Villoilla vanhassa tiilitalossa sijaitseva päiväkoti vaatii kalliita korjauksia. Vaikka talon omistaja tekisi niistä osan, vuokra nousee kaupungin mukaan liikaa. Uudet rakennusluvat edellyttävät muun muassa ilmanvaihdon ja uuden poistumistien rakentamista.

Vuonna 1988 perustettu Peukaloinen on Helsingin vanhin ryhmäperhepäiväkoti. Paikkoja on 8–12 lapselle.

Autokaistoja päiväkotien ja koulujen piha-alueiksi kantakaupungissa? – "Tanskan mallille" näytetään vihreää valoa Helsingissä

Kaikki vanhemmat vastustavat lakkauttamista voimakkaasti.

– Tuntuu todella pahalta erityisesti lasten puolesta. Olemme pettyneitä kaupungin välinpitämättömyyteen. Lapset ovat olleet tyytyväisiä päiväkotiin ja päiväkodin puitteisiin, mutta nyt toiminta lopetetaan vastoin vanhempien toivetta. Tuntuu siltä, että tämä pienten päiväkotien sulkeminen on systemaattista. Menevätkö taloudelliset seikat todella lasten hyvinvoinnin edelle? vanhempi Anniina Lehto kommentoi Helsingin Uutisille.

Psykiatrisena sairaalana toiminut huvila ja legendaarinen ravintolatila kaupan Helsingissä – Kaupunki varoittaa myymiensä rakennusten kunnosta

Vanhemmat kertovat Helsingin Uutisille arvostavansa päiväkodin pientä ryhmäkokoa. He ovat huolissaan, että alueelle ei enää jää pientä päiväkotia.

–  Ei tämä näin voi mennä. Kaupunki tekee ensi vuonna voittoa 170 miljoonaa euroa, joten ei tämä rahasta ole kiinni. Lapsille tulee olla oikeus hakea pieneen ryhmään. Mikäli Peukaloinen päätetään sulkea, Kampin alueelle ei jää yhtäkään pientä päiväkotia, sanoo Niilo Toivonen, jonka lapsi on hoidossa Peukaloisessa.

Yllätyskäänne! Kaupunki keskeytti kallion räjäytystyömaan Kumpulassa – vastaa huomenna asukkaiden hätähuutoon

Peukaloinen on toiminut marraskuun alusta saakka väistötiloissa Jätkäsaaren Livornonkadulla, johon valmistuu vuodenvaihteessa 150 päiväkotipaikkaa. Kaupungin mukaan lapset voidaan sijoittaa sinne omana ryhmänään. Vanhemmat vastustavat suunnitelmaa, koska lapset olisivat silloin osa suurempaa päiväkotia ja ryhmäperhepäivähoito loppuu. Kaupunki sanoo, että perheiden on mahdollista myös ilmoittaa uusi paikkatoive.

Oulunkylän päiväkodin purkaminen nytkähti eteenpäin – tilalle tuleva maksaa 7 miljoonaa euroa

Kaupungin mukaan Kampin alueella on runsaasti varhaiskasvatuksen toimipisteitä.

– Lastenkodinkujan toimipisteestä etäisyydet lähimpiin toimipisteisiin on reilut 500 metriä ja kauimmaisiinkin toimipisteisiin etäisyys on noin 1,3 km. Alueella on lisäksi yksityisiä päiväkoteja, kasvatus- ja koulutuslautakunnan esityksessä kerrotaan.

Kasvatus- ja koulutuslautakunta käsittelee lakkautusta tiistaina.

Päiväkodin keikkatyöläinen HS:ssä: "Pikaopastuksen antoi suoraan lukiosta tullut sijainen"

Helsinkiläisiltä pikkulapsiperheiltä ollaan leikkaamassa 264 e/kk – "Alle 1-vuotiaiden lasten vanhemmat eivät voi valita kuin työnteon ja päivähoidon"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut