28 asukasta on saanut koronavirustartunnan Lauttasaaren senioritalossa – vierailut eivät ole mahdollisia

Asukkaat eivät saa enää poistua senioritalosta. Kuvituskuva. Aalto Risto
Anniina Virtanen

Anniina Virtanen

28 asukkaalla Lauttasaaren senioritalossa on todettu koronavirustartunta. Asiasta tiedottavat Lauttasaaren senioritalo ja Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala.

Asukkaille ja heidän läheisilleen on ilmoitettu tilanteesta.

Myös seitsemällä talon asukkaita hoitaneella henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Varotoimenpiteenä talon kaikki asukkaat ovat karanteenin kaltaisissa oloissa. Vierailut talossa eivät ole toistaiseksi mahdollisia.

Helsingin kaupunki on tukenut senioritaloa järjestämällä paikan päälle kokenutta hoitohenkilöstöä ja lääkäripalveluja.

– Olemme tehneet viikonlopun aikana tiivistä yhteistyötä Lauttasaaren senioritalon kanssa, jotta asukkaat saavat tarvitsemansa palvelut. Olemme myös auttaneet kaikin tavoin siinä, että koronavirustartunnat eivät edelleen leviäsi, sanoo palvelualueen johtaja Maritta Haavisto tiedotteessa.

Lauttasaaren senioritalossa asuu 107 ikääntynyttä asukasta, keski-iältään 87 vuotta. Asukkaat ovat vuokrasuhteessa. Talon toiminta perustuu asukkaiden omaehtoiseen ja itsenäiseen elämään, jota tarjolla olevat palvelut tukevat.

– Olen todella pahoillani tapahtuneesta. Normaalisti talon asukkaat liikkuvat ja hoitavat asioitaan itsenäisesti kodin ulkopuolella. Nyt joudumme rajoittamaan tätä ja vierailut asukkaiden kodeissa eivät ole mahdollisia, sanoo Lauttasaaren senioritalon toiminnanjohtaja Saija Toropainen tiedotteessa.

Lauttasaaren senioritalo on yksityinen, Lauttasaaren vanhustentalosäätiön ylläpitämä senioritalo.

Korona kutistaa iäkkäiden elinpiiriä – Antti, 72: "Kaupassa sanoo kerran päivässä moi ja kiitos"

Yksinäinen vanhus soitteli turhaan 112-numeroon – inhimillinen ele sai kierteen loppumaan

"86-vuotias herra kaipaa ulkoilukaveria Pihlajistoon" – Koillis-Helsingissä on kova pula ikäihmisille seuraa pitävistä vapaaehtoisista

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut