Viikin-Malmin pikaratikka valmistunee 2030-luvun alussa – Suunnitelmat ovat nyt kommentoitavina

Koillis-Helsingin uuden pikaraitiotien suunnitelmat etenevät niin, että tarkennettu suunnitelma on tästä viikosta alkaen kommentoitavana 13. joulukuuta asti. Suunnitelmia voi käydä kommentoimassa Kerrokantasi-verkkokyselyssä.

Suunnitelmat keräsivät jo muutaman ensimmäisen tunnin aikana useita kymmeniä kommentteja.

Viikin–Malmin pikaraitiotie on joukkoliikenteen uusi runkoyhteys keskustasta Kumpulan kautta Viikkiin, Latokartanoon, Malmin entiselle lentokenttäalueelle sekä edelleen Malmille tai Jakomäkeen.

Jatkosuunnittelussa pysäkkien määrä, sijainnit ja nimet ovat tarkentuneet. Reittilinjaukseen ei juurikaan tullut muutoksia.

Yleissuunnitelma valmistuu ensi vuoden alkupuolella. Rakentaminen voisi alkaa vuonna 2027. Linja valmistuu tämänhetkisten suunnitelmien mukaan 2030-luvun alussa.

Malmin ja Jakomäen yhteisen osuuden pituus Kumpulasta Malmin lentokenttäalueelle on noin kahdeksan kilometriä. Osuudella on kymmenen uutta ratikkapysäkkiä. Molempien linjausten haaroilla on viisi uutta ratikkapysäkkiä. Matka-aika sekä Malmin että Jakomäen päätepysäkeiltä Helsingin keskustaan on noin 42 minuuttia.

Lisäpysäkit ovat tulossa Biologi Latokartanonkaarella Biologinkadun kohdalle sekä Sunnuntaikorttelien kohdalle Malmin lentokentän länsipuolelle. Biologin pysäkkipaikka sai kevään kyselyssä paljon puoltavia kommentteja. Sunnuntaikorttelien pysäkki palvelee Malmin lentokenttäalueen läntisten osien tulevaa uutta rakentamista.

Pikaraitiotien on kaavailtu kulkevan kaikkina viikonpäivinä. Perusvuoroväli raitiolinjoilla olisi 10 minuuttia. Malmin lentokenttäalueelta keskustaan liikennöitäisiin ruuhka-aikana jopa 5 minuutin välein.

Pikaraitiotien suunnittelun yhteydessä on laadittu alustava suunnitelma raitiotietä tukevasta ja erityisesti Malmin entisen lentokenttäalueen uutta rakentamista palvelevasta bussilinjastosta.

Uuden ratikkalinjan roolina on olla yhteys lentokentän alueelta Helsingin keskustaan ja yhdistää lentokentän keskus Malmin nykyiseen keskustaan. Samalla raitioliikenne toimii Viikin ja Latokartanon alueen keskustayhteytenä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut