Perinteikäs tavaratalo sulkee ovensa – Mutta voisiko Aleksanterinkadulle koskaan tulla asuntoja?

Aleksi 13 -tavaratalossa on käynnissä loppuunmyynti. Liike suljetaan tämän vuoden loppuun mennessä. Arkisto/Ville Mäkilä
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Yksi aikakausi päättyy, kun perinteikäs tavaratalo Aleksi 13 pian sulkeutuu Aleksanterinkadulla.

Liikekiinteistön tulevasta käytöstä on käynnistynyt asemakaavan muutos. Käyttötarkoitusta muutetaan siten, että 5-kerroksisessa rakennuksessa voi ylimmissä kerroksissa olla toimistotiloja.

”Hyytyy kuin aladoobi jääkaappiin” – Helsingin keskustan hiljeneminen kirvoitti kymmeniä kommentteja

Julkisuudessa on surtu ydinkeskustan merkittävän kauppakadun Aleksin hiljentymistä, joka on alkanut jo ennen koronaepidemiaa ja turistien kaikkoamista.

– Asuntojen määrää ei ole tarkoitus lisätä alueella. Aina välillä joku ehdottaa asumista ydinkeskustaan, kommentoi yksikön päällikkkö, arkkitehti Janne Prokkola kaupunkiympäristön toimialalta kysymystä, kaavoittaisiko kaupunki vielä joskus vanhoihin rakennuksiin uudisasuntoja Aleksanterinkadulla.

Perinteikäs tavaratalo menee kiinni Aleksanterinkadulla – kaupunki ja kiinteistönomistaja täysin eri mieltä rakennuksen tulevasta käytöstä

– Aleksanterinkatu kuuluu liikekeskustaamme ja parhaiten saavutettaviin alueisiimme koko Suomessa. Asuntokäyttö keskeisillä työpaikka-alueilla olisi aina pois liiketoiminnasta ja korkean tuottavuuden työpaikkojen mahdollisuuksista, jatkaa Prokkola.

– Ydinkeskustassa ei ole erityisesti tyhjää toimistotilaa, mikä kertoo sijainnin haluttavuudesta. Asuminen harvoin sellaisenaan tuo lisää ostovoimaa jollekin alueelle. Tärkeämpää on alueen muu houkuttelevuus sekä saavutettavuus, Prokkola korostaa.

Helsingin keskustaan syntyi ikävä noidankehä kun kaupunkilaiset jäävät lähiöihin – "Peltojen reunoille on helpompi mennä omalla autolla"

"Ajattelin, että en enää tule" – Stockan Herkun myynti oli kova paikka myös asiakkaille: Näin kauppajohtaja kommentoi ahdinkoa

Päätoimittaja Kannala: Konkurssin tyhjentämä Stockmann olisi Helsingin ydinkeskustan kauhukuva

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut