Näitä muutoksia HSL:n joukkoliikenteeseen kaavaillaan – luonnos on kommentoitavana joulukuun puoleen väliin saakka

HSL:n liikennöintisuunnitelman luonnos on kommentoitavana. HSL
Anniina Virtanen

Anniina Virtanen

Bussi-, metro-, raitiovaunu- sekä lähijunaliikenteeseen tulee paljon muutoksia ensi vuonna.

HSL on julkaissut vuosien 2021–2022 liikennöintisuunnitelman luonnoksen, josta voi kertoa mielipiteensä sunnuntaihin 13. joulukuuta asti.

Koska koronapandemia on vähentänyt kovalla kädellä joukkoliikenteen lipputuloja, merkittäviin tarjonnan lisäyksiin HSL:llä ei ole ensi vuonna varaa. HSL pyrkii kohdentamaan vuorojen harvennukset niin, että ne vastaavat liikenteen kysynnän muutoksia.

"Suomalaisille istuminen hiljaa on onneksi luontevaa" – Joukkoliikennevälineisiin ei ole jäljitetty vielä yhtään koronatartuntaa, kertovat HSL ja VR

Raitiolinjan 6 reitti jatkuu Hietalahdesta Telakkakatua Eiranrantaan näillä näkymin huhtikuussa, ja linjan 6T liikenne loppuu ensi vuoden aikana. Linjan 9 reitti jatkuu mahdollisesti toukokuussa Saukonpaadesta Länsiterminaali T2:lle valmistuvaa Atlantinkadun rataa pitkin.

Yölinjaa 436N liikennöidään syysliikenteen alusta lähtien Hakuninmaan ja Kuninkaantammen kautta. HSL korvaa muutoksella linjan 43 poistumista.

Bussilinjan 17 liikennöinti päättyy jo kesäliikenteen alkaessa. Kyseessä on jo säästötoimi, jolla HSL sopeuttaa tarjontaa vastaamaan kysyntää, sillä linjalla kulkee vähän matkustajia. Korvaavia yhteyksiä tarjoavat useat raitiolinjat.

Ruuhkalinjan 79B Siilitie (M) – Latokartano liikennöinti päättyy kokonaan kesäliikenteen alkaessa. Linja 79 palvelee edelleen liityntäyhteytenä Siilitien metroasemalta Latokartanoon.

Anni Sinnemäki Helsingin Uutisissa: HSL:n lippujen hintaa vaikea kohtuullistaa koronakriisin jälkeen

Teiden ja siltojen korjaukset aiheuttavat myös ensi vuonna poikkeusjärjestelyjä liikenteeseen.

raidejokerin rakentamisen aikaiset järjestelyt aiheuttanevat viivästyksiä ja poikkeusreittejä runkolinjan 550 lisäksi useille muille linjoille. Hakaniemenrannan rakennustyöt katkaisevat Merihaan läpi kulkevan ajoyhteyden näillä näkymin kesällä, joten linja 502 ei voi enää päättyä Merihakaan, vaan sille tulee korvaava päätepysäkki Hakaniemeen.

Linja 55 siirtyy kulkemaan Hakaniemenrannasta suoraan Sörnäisten rantatielle.

Raitioliikenteeseen on tiedossa poikkeusjärjestelyjä Runeberginkadun, Caloniuksenkadun ja Helsinginkadun perusparannustöiden aikana.

Päätoimittaja Karri Kannala: HSL:n ahdingosta kärsivät myös ne veronmaksajat, jotka eivät joukkoliikennettä käytä

HSL haluaa nostaa tarkastusmaksun sataan euroon – Pummilla matkustaminen lisääntynyt korona-aikana

Korona-ajan muutos jää pysyväksi: HSL:n bussikuskilta ei voi enää ostaa lippua

HSL korottaa ensi vuonna kausilippuhintoja tiukkaakin tiukemman äänestyksen jälkeen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut