Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Konalan Sortti-asema ei aukeakaan vielä joulukuussa viikonlopuiksi

Konalan Sortti-asemaa ei vielä joulukuussa avata myös viikonlopuiksi.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) ei vieläkään ole saanut Etelä-Suomen aluehallintovirastolta ympäristölupaa, joka mahdollistaa aukioloaikojen pidentämisen.

HSY on odottanut lupaa jo lähes kaksi vuotta.

– Toivomme, että lupa tulee tämän vuoden loppuun mennessä, mutta emme avaa ennen kuin 1.4. Olemme nyt lyöneet lukkoon tuon päivämäärän, sanoo asemien käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen.

Ensimmäiseksi laajennetut aukioloajat otetaan käyttöön Konalan Sortti-asemalla, jossa käy asemista eniten kotitalousasiakkaita. Myöhemmin viikonloppujen aukioloaikoja on tarkoitus laajentaa myös muille Sortti-asemille.

Helsingin Uutiset (HU 19.9.) kertoi laajennetuista aukioloajoista syyskuussa. Jatkossa Sortti-asemia on tarkoitus pitää auki lauantaisin ja sunnuntaisin todennäköisesti kello 9–17. Tällä hetkellä ne ovat auki vain arkisin kello 7–21.

Lue: Kierrätys helpommaksi: Sortti-asemat halutaan auki myös viikonloppuisin – kokeilu alkanee joulukuussa

Konalassa kävi viime vuoden aikana 155 000 ja Kivikossa 160 000 asiakasta. Eniten asemille tuotiin sekajätettä, toiseksi eniten käsiteltyä puuta. Vähiten yhteensä 21 jakeesta eli lajittelupaikasta tuodaan tekstiiliä.