Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Jan Vapaavuori: "Kaikki keinot otetaan käyttöön" – Pk-seutu valmistelee palvelujensa sulkemista määräajaksi: kirjastot, liikuntatilat, uimahallit...

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) kertoi Helsingin kaupungin ja Husin yhteisessä tiedotustilaisuudessa, että Helsingin kaupunki aikoo lisätä toimenpiteitä koronavirusepidemian rajoittamiseksi. Kiristetyt koronarajoitukset on tarkoitus ottaa käyttöön myös Espoossa ja Vantaalla. Suunnitteilla on esimerkiksi lähes kaikkien Helsingin kaupungin palvelutilojen sulkeminen määräajaksi, sulku koskisi siis esimerkiksi uimahalleja ja muita liikuntatiloja ja kirjastoja. Lisäksi yleisötilaisuudet on tarkoitus kieltää kokonaan. Toiseen asteen oppilaitokset, eli lukiot ja ammattikoulut on tarkoitus siirtää etäopetukseen.i

– Viime viikolla totesimme että suurin osa leviämisvaiheen kriteereistä täyttyy. Tällä hetkellä kaikki leviämisvaiheen kriteerit täyttyvät ja kaikki keinot otetaan käyttöön, Vapaavuori sanoi tiedotustilaisuudessa.

Hallitus: Uudenmaan yökahviloille stoppi torstaina, muualla Suomessa toimintaa saa jatkaa

Yökahviloiden sulkemisesta päätetään tänään, ei koske kaikkia – HS: Ministeri Kiuru kutsui Uudenmaan johtajat keskusteluun "mahdollisista lisätoimista"

Syitä rankemmille toimille ovat Vapaavuoren mukaan ne tosiseikat, että jo aiemmin annettujen, koronaepidemian leviämistä varten annettujen suositusten noudatuskuri on ollut heltymään päin, koronaviruspotilaiden sairaalahoidon tarpeen kasvu on viime aikoina noussut nopeasti, ikääntyneiden koronavirustautiin sairastuneiden määrä on kasvanut ja tartuntoja on myös esimerkiksi asunnottomien majoitustiloissa.

Helsingin "kaikista keinoista" puuttui vielä yksi – Näin uusia koronatoimia kommentoitiin tuoreeltaan, pääministerikin otti kantaa

– Käyttöön on nyt tarkoitus ottaa kaikki ne keinot epidemian leviämisen rajoittamiseksi, jotka ovat kaupunkien toimivaltuuksien rajoissa, Vapaavuori jatkoi.

Konkreettisia päätöksiä uusista toimista koronavirusepidemian rajoittamiseksi paitsi Helsingissä, niin myös muissa pääkaupunkiseudun kaupungeissa on tarkoitus tehdä myöhemmin tällä viikolla Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän kesken.

– Ajatuksena on, että torstaina tehdään päätökset ja sen jälkeen ne astuisivat voimaan mahdollisimman nopeasti.

Tiukempi linja joudutaan Vapaavuoren mukaan ottamaan käyttöön siksikin, että näyttää siltä, että asteittain tiukkeneva linja koronarajoituksissa ei riitä.

Hus nosti valmiustasonsa korkeimpaan mahdolliseen – Teho-osastolla koronan takia 5 potilasta

Koronarajoitusten epäreiluus turhauttaa kulttuuritoimijoita: "Ihmiset saavat edelleen kokoontua, kunhan siellä ei esitetä tai pelata mitään", tiivistää viulisti Jaakko Kuusisto

Husin toimitusjohtaja Juha Tuominen kertoi tiedotustilaisuudessa, että koronaepidemiatilanne Husin alueella on ehtinyt muuttua jo viime viikostakin. Tartuntojen määrä kasvaa.

– Viimeisen viikon aikana koronavirustartuntojen määrä otetuista koronavirustesteistä on noussut jo neljään prosenttiin, eli tässä on prosenttiyksikön hyppy tartuntojen määrässä.

Viimeisen vuorokauden aikana Husin sairaaloissa oli 5 koronapotilasta tehohoidossa, kaikkiaan Husin sairaaloissa oli yhteensä 42 koronaviruspotilasta.

– Vetoan nyt oikeasti kaikkiin: käyttäkää maskia, pitäkää etäisyyttä, peskää kätenne. Kontaktien vähentämisellä saadaan tilanne hallintaan, Tuominen painotti.

Avilta kova koronalinjaus: Yli 20 hengen yleisötilaisuudet kielletään kolmeksi viikoksi

Nyt tuli kovempi koronakuri leviämisvaiheessa olevalle pk-seudulle – useita uusia keinoja viruksen leviämisen estämiseksi

Teatterit sulkevat oviaan maanantaina, viikonloppuna vielä esityksiä – Finnkinolta 20 hengen rajoitus pk-seudun leffateattereihin