Äänestä: | Mistä saa Helsingin parhaan hampurilaisen? – ehdota omaa suosikkiasi Helsingin Uutisten äänestyksessä

Kilpailu: Helsingin Uutisten lukijaäänestyksessä etsitään stadin parasta burgeria.

Helsingin Uutiset etsii nyt kaupungin parasta hampurilaista. Lopullisen päätöksen tekevät tuttuun tapaan HU:n lukijat. Toimitus on valinnut äänestykseen 30 mielenkiintoisinta ravintolaa, mutta voit ehdottaa listalle myös omaa suosikkiasi.

Burgerit ovat nousseet muutamassa vuodessa yhdeksi kaupungin suurimmista ruokailmiöistä. Katukuvaan on ilmestynyt lukuisia uusia ketjuja, jotka keskittyvät halvan hinnan sijaan korkeaan laatuun. Pakastepihvien sijaan käytetään yhä enemmän tuoretta lihaa.

– Muutamia vuosia sitten olisi tuntunut absurdilta, että hampurilaisateria maksaisi 20 euroa. Hampurilaisten taso on nykyään paljon korkeammalla tasolla, sanoo muun muassa Redissä toimivan Boneless-ketjun yrittäjä Dean Lyijynen.

Kurvin Social Burger Joint valittiin Helsingin parhaaksi hampurilaisravintolaksi HU:n vuoden 2017 lukijaäänestyksessä. Ketjun perustaja Mika "Pikkis" Tuomonen näkee hampurilaisten suosion kasvulle monta syystä.

– Vuonna 2012 Helsingissä alkoi vahva katuruokavillitys. Tämä trendi toi kadulle huippukokkeja tekemään loistavaa katuruokaa, ja ihmiset ehkä huomasivat, että ravintoloilla on vahvaa osaamista. Tässä yhteydessä kadulla alettiin tekemään myös huomattavasti parempia hampurilaisia, josta syntyi sitten positiivinen kierre.

Tuomosen mukaan asiakkaat alkoivat vaatia parempia burgereita.

– Vaatimisella tarkoitan sitä, että asiasta alettiin keskustellla ja kulutus muuttui. Ja tässäkin tapauksessa myös ravintoloissa herättiin. Kaikki alkoivat tekemään parempaa burgeria. Ruotsihan on meitä tässäkin edellä ehkä noin kymmenen vuotta. Kun meillä Suomessa on muutamia pelkästään burgereihin suuntautuneita ketjuja, on Ruotsi jo täynnä niitä.

Useimmat ravintolat tarjoavat naudanpihvin rinnalla vegaanista vaihtoehtoa. Esimerkiksi Bun2Bun-ketju tarjoaa pelkästään vegaanisia hampurilaisia.

Tuomosen mukaan lihan kaltaisten pihvien myynti on tasoittunut.

– Vegaaninen ja vege eivät ole alun hypen jälkeen enää kasvaneet. Kasvukeskusten ulkopuolella vegaanisuus on todella marginaalissa, Tuomonen sanoo.

Aiemmin syksyllä HU:n äänestyksissä lukijat valitsivat kaupungin parhaaksi kebab-ravintolaksi King Kebab Vallilan ja pizzeriaksi Oulunkylän Capperin. Pizzaäänestyksessä ääniä annettiin ennätyksellisesti lähes 6100.

Äänestys päättyy 9. joulukuuta ja tulokset julkaistaan joulukuun puolivälissä. Muista kirjoittaa myös perustelut suosikillesi.

Juttua muokattu: Social Burger Jointin osoitteeksi korjattu Citycenter. Kulmavuorenkadun ravintola on suljettu.

Helsinkiläisen burger-ravintolan "lihakarkista" tuli hillitön hitti – rasvaa jopa 30 prosenttia

Suomalainen hampurilaisketju saa somessa kritiikkiä pihveistään: Resepti muuttui heti – "Lihalaatu aiempaa parempaa"

Kalliista pikkupurtavasta tuli trendi Helsingin ravintoloissa – hinta jopa 53 euroa

Syyskuussa avattu burgeriravintola laittoi jo lapun luukulle: Ennätti valmistaa vain 90 hampurilaista – ruokaa hukkaan 15000 eurolla

Oletko maistanut? Tämä erottaa briossin tavallisesta burgerisämpylästä – "Kuin pesusieni"

Karhunlihaa burgereihin käyttävä ketju laajenee pikavauhtia Helsingissä – toimitusjohtajalla huima suunnitelma ulkomaille avattavista ravintoloista

Burgeriguru Mika testasi 25 majoneesia: Halpistuote yllätti – sopii täydellisesti yhteen tarkoitukseen

Helsinkiin kasvoi 8 ravintolan "burgerisuora" – uusin paikka haluaa trendiketjuksi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut