Poliisi aloitti selvityksen Vuosaaren saunalauttayrittäjän rajun Facebook-kirjoituksen pohjalta – "Aika voimakkaasti asiat tuotu esille"

Nuoret yrittäjät ovat muun muassa vuokranneet aurinkotuoleja ja sup-lautoja suositulla Aurinkolahden uimarannalla. Kuvituskuva Aurinkolahdesta. Jussi Vehkasalo / arkisto

Sanna Jompero-Lahokoski

Poliisi vahvistaa saaneensa yhteydenoton liittyen Vuosaaren saunalauttayrittäjän Facebookissa julkaisemaan kirjoitukseen, jossa muun muassa esitetään kovia väitteitä kaupungin toiminnasta ja jopa lahjussyytöksiä kaupungin työntekijöitä kohtaan.

Viikonloppuna julkaistua kirjoitusta on sittemmin muokattu siten, että virkamiesten nimet on siitä poistettu.

Helsingin poliisin rikostarkastaja Ismo Siltamäki kertoo tällä viikolla saaneensa yhteydenoton asiasta.

– Meillä on tämä Facebook-kirjoitus tiedossamme ja asia on meillä selvityksessä. Valitettavasti en pysty tämän enempää asiasta tällä hetkellä kertomaan.

Siltamäki ei kerro, mitä kautta tieto sosiaalisessa mediassa yrittäjän julkaisemasta kirjoituksesta on poliisille tullut, mutta kertoo kuitenkin sen, että kumpikaan osapuoli ei ole ottanut alkujaan ottanut asiasta poliisin yhteyttä.

– Ei ole kumpikaan osapuoli. Meidän tietoomme on ihan muuta kautta saatettu, että Facebokissa on tällainen kirjoitus. Sitä kautta lähdimme selvittämään asiaa. Mikään yksittäinen taho ei ole tehnyt tutkintapyyntöä, Siltamäki jatkaa.

Helsingin Uutiset julkaisi aiemmin keskiviikkona jutun jupakasta, jossa nuoret yrittäjät kokevat, että ovat yrittäneet tuoda 5 vuoden ajan laajasti erilaisia merellisiä palveluita Vuosaareen, mutta kaupunki on torpannut suunnitelmat tai jopa ottanut yrittäjien pitkään valmisteleman konseptin omaan käyttöönsä.

Kova väite Helsingin virkamiehistä – Yrittäjä HU:lle: "Minulla on puheluäänite, jossa vihjataan..."

Kaupunki puolestaan julkaisi keskiviikkona oman vastauksensa, jonka mukaan asiasta levinneiden Facebook-päivitysten vakavimmat syytökset koskevat korruptiota. Tällaisiin asioihin suhtaudutaan äärimmäisen vakavasti.

– Päivityksissä esitetään liikuntapalveluiden työntekijän pyytäneen suoraa rahaa, jotta hankkeet, lupa-asiat ja suunnitelmien eteneminen nopeutuisivat. Lisäksi kaupunginvaltuutetuille lähetetyissä viesteissä on esitetty väitteitä lähipiirin suosimisesta. Syytökset ovat poikkeuksellisen kovia, ja niihin suhtaudutaan kaupunkiorganisaatiossa äärimmäisellä vakavuudella, Helsingin liikuntapalveluiden päivityksessä todetaan.

Toimialajohtaja Tommi Laitio kertoi aiemmin tänään HU:lle, että kaupunki on käynnistänyt omat selvityksensä asiassa ja mahdollisiin toimiin ryhdytään sen jälkeen.

Kolme helsinkiläistä yrittäjää teki poliisille tutkintapyynnön kaupungin virkamiehistä – taustalla Vuosaaren saunalautta- ja kelluva kahvila -kiistat

Entä onko poliisi pyytänyt yrittäjältä minkäänlaista materiaalia esitutkintaa varten?

– Sitä en tässä vaiheessa pysty sanomaan, Siltamäki sanoo.

Siltamäki korostaa, että poliisin tutkinta on tällä hetkellä alkuvaiheessa.

– Itse kirjoituksessa asiat on aika voimakkaasti tuotu esille. Toki lähtökohta on se, että ensin pitää saada vahvistusta siihen, että vahvistetaanko samat asiat myös meille. Selvityksen jälkeen saamme selville, mistä on kyse.

20-vuotiaat kaksoset Onni ja Ilmari toivat kesäbisneksen keskelle Vuosaaren talvea – "Vastuuta ja duunia on paljon, mutta kyllä yrittäminen on meidän juttu"

Uusia uimalaitureita ehdotettu Helsinkiin – kaupungin laskelman mukaan yksi maksaa 300 000 euroa

Aurinkolahden kahvila pysynee kiinni koko kesän, syynä byrokratia – Liikuntajohtaja: "Niin se vaan menee"

Suosittua kesäkahvilaa ei ole saatu avattua Vuosaaressa lainkaan – kaupungilta yllätystieto: "Vuokrauspäätös pitää todennäköisesti purkaa"

Nämä Helsingin asuinalueet ovat 55–75-vuotiaiden suosiossa – "Onnen paikoilla on suuri merkitys"

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut