Kaksi huumeiden käyttäjien terveysneuvontapistettä lakkautetaan vuoden lopussa – tätä kaupunki kaavailee tilalle

Huumeiden käyttäjien Drop in terveys- ja sosiaalineuvontapisteet Kannelmäessä ja Malmilla päättyvät torstaina 31. joulukuuta. Kaupunki on ostanut palveluja Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:ltä, jonka kanssa sopimuskausi päättyy vuoden lopussa.

Hoiva on toteuttanut ja kehittänyt nykyisiä sosiaali- ja terveysneuvonnan palveluita yhteistyössä Helsingin kaupungin terveysneuvonnan palveluiden kanssa 1. marraskuuta 2015 lähtien.

Kaupunki ei aio enää kilpailuttaa uutta toimijaa, vaan alkaa tarjota palvelua itse.

– Haluamme välttää kaikkein heikoimmassa asemassa olevien kuntalaisten palvelujen toistuvan kilpailutuksen. Samalla voimme kehittää palveluja aikaisempaa pitkäjänteisemmin, psykososiaalisen työn päällikkö Aila Ronkainen Helsingin päihdepalveluista kommentoi tiedotteessa.

– Haikein mielin luovumme terveysneuvonnasta pääkaupunkiseudulla. Meillä on ollut historiallisesti aitiopaikka kehittää tätä palvelua Suomessa ja pääkaupunkiseudulla. Kiitokset kaikille vuosien varrella olleille asiakkaille, työntekijöille ja yhteistyökumppaneille, sanoo päihdepalveluiden palvelualuejohtaja Pirjetta Salomäki tiedotteessa.

Jatkossa terveysneuvontaa on tarjolla asiakkaille Malmin ja Kannelmäen alueilla sekä monilla uusilla alueilla laajemmin liikkuvan yksikön toimesta. Liikkuvan yksikön aikatauluista, pysähdyspaikoista ja reiteistä tiedotetaan myöhemmin.

Kurvin Dropin-piste Sörnäisissä muuttuu tammikuun alusta Sörkan Symppikseksi. Palvelut säilyvät entisellään ja toiminta jatkuu nykyisissä tiloissa uusilla aukioloajoilla.

Samoja palveluja tarjoavat Kontulan ja Itäkeskuksen Symppikset jatkavat tutuissa osoitteissa.

– Haluamme myös tavoittaa asiakkaamme terveys- ja sosiaalineuvonnassa entistä laajemmin, Ronkainen sanoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut