Ulkonaliikkumiskielto Suomeenkin? – Näin vastaa Sanna Marin: "Ennalta ei suljeta mitään keinoa pois"

Hallituksen tiedotustilaisuudessa torstaiaamupäivällä kysyttiin myös hallituksen kantaa siihen, että ihmisten liikkumista oman kodin ulkopuolella tultaisiin jossain vaiheessa rajoittamaan.

Kysymykseen vastasi pääministeri Sanna Marin ja viittasi mahdolliseen valmiuslain käyttöönottoon.

Marinin mukaan ennakolta ei mitään keinoja jätetä pois valikoimasta. Marinin mukaan, jos tilanne siihen etenee, että valmiuslaki otetaan käyttöön, tulee kyseeseen ensimmäisenä asiana terveydenhuollon kantokyvyn turvaaminen koronavirustilanteessa.

– Ja toinen liittyy ihmisten liikkumisen rajoittamiseen, Marin sanoi ja tähdensi, että sen tulee silloin olla välttämätöntä.

– En pidä järkevänä, että ennalta sulkisimme mitään keinoa pois, vaan tilanteen mukaan etenemme.

Hallituksen pääviesti oli, että suosituksia tulee nyt noudattaa tarkoin, jotta koronatilanne ei pahene ja toimia pitäisi eri alueilla tehdä etupainotteisesti.

Tiedotustilaisuudessa kysyttiin myös miksi maskipakkoa ei voida säätää.

– En haluaisi nähdä tilannetta, että aletaan sakottaa kansalaisia siitä, jos he eivät käytä maskia, vastasi Marin ja jatkoi, että ei haluaisi turvautua pakkokeinoihin myöskään ulkonaliikkumisen suhteen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut