Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Sisäharrastukset keskeytetään myös lapsilta, kirjastoja ei suljetakaan täysin – Pääkaupunkiseudun uudet rajoitukset "laittavat tauolle tavanomaisen elämän, mutta se on niiden tehtäväkin", sanoo Jan Vapaavuori

Pääkaupunkiseudun kaupungit peruvat kaiken organisoidun sisätilojen harrastustoiminnan, mukaan lukien taiteen perusopetuksen, tulevasta maanantaista 30. marraskuuta alkaen. Toimet ovat voimassa kolme viikkoa.

Sisähalleissa harjoittelu ei ole mahdollista edes omatoimisesti.

– Myös lasten harrastukset päätettiin keskeyttää sisätiloissa, koska valtaosa toiminnasta on junioritoimintaa, kertoi Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä tänään pidetyssä pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuudessa.

Ulkokenttiä voi käyttää silloin, kun niissä ei ole lasten ja nuorten harrastustoimintaa.

Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu kuitenkin turvataan.

Pääkaupunkiseudulla pitäisi puolittaa tämänhetkinen liikkuminen, sanoo Husin johtajaylilääkäri – "Tartunnan voi saada tänä päivänä mistä vain"

Avi kieltää yli 10 hengen yleisötilaisuudet Hus-alueella ja Päijät-Hämeessä, poikkeuksena lakisääteiset kokoukset

Yleiset tilat suljetaan lukuun ottamatta välttämättömiä. Tämä koskee urheilutilojen lisäksi myös kulttuuripalveluita. Myös nuorisotilat suljetaan.

Kirjastoissa on avoinna välttämätön asiointikoneiden käyttö. Aineistoa voi myös noutaa varaushyllystä. Ensisijaisena palvelutapana on etukäteisvaraus ja itsepalvelu automaatilla.

Kirjastossa on käytettävä maskia.

Kaikki kulttuurikeskuksissa, kirjastoissa, museoissa ja liikunta- ja nuorisopalveluissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja tapahtumat on peruttu rajoituskauden ajaksi. Peruutus koskee kaikkia esityksiä, konsertteja, tapahtumia ja muita yleisötilaisuuksia sekä sisä- että ulkotiloissa.

Tuomaan Markkinoiden perumisesta kovat tappiot tapahtuman järjestäjälle – "Koviten se iskee silti kauppiaisiin ja ravintoloihin"

Toisen asteen koulutus siirtyy etäopetukseen lukuun ottamatta välttämätöntä lähiopetusta sekä erityistä tukea vaativien opiskelijoiden opetusta.

Etäopetukseen siirrytään vasta 3. joulukuuta koeviikon vuoksi.

– Kaikki keinot, lukuun ottamatta perusopetuksen siirtämistä etäopetukseen, on otettu käyttöön, sanoi Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Kaupunkilaisille koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että lähikontaktit rajoitetaan saman kotitalouden asukkaisiin tai muihin vastaaviin läheisiin.

Valmistujaisjuhlia ja merkkipäiväjuhlia ei suositella järjestettäviksi.

– Esitetyt toimenpiteet ovat rajuja, sitä ei voi kieltää. Ne laittavat tauolle tavanomaisen elämän, mutta se on itse asiassa niiden tehtäväkin, sanoi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.).

Hänen mukaansa koronanyrkki on saanut paljon kritiikkiä siitä, että toimintaa rajoitetaan, vaikka todistettuja tartuntaketjuja esimerkiksi kirjastoissa ei ole.

Vapaavuori huomautti, että toimet ovat kuitenkin toimeen, koska tilanne ei tavanomaisilla keinoilla ole talttunut.

– On huomattava, että kaupungilla ei ole valtuuksia edellyttää yksityisiltä toimjoilta mitään, mutta toivomme, että ne ottaisivat käyttöön kaikki samat toimet kuin kaupungitkin.

Vapaavuori uskoi, että jos kaikki nyt noudattavat ohjeita tarkasti, joulu voi olla pelastettu.

Muokattu 27.22.2020 klo 13.53: Lisätty maanantain päivämäärä ja tieto,. että myös nuorisotilat suljetaan. ja kaikki tapahtumat perutaan

"Teimme sulkemiseen liittyvän päätöksen tänään nopeasti" – Veikkaus laittaa automaattinsa kiinni koronasta pahiten kärsivillä alueilla

Kurlausnäyte haastaa tikulla tökkimisen koronatestissä – "Testaukseen haetaan noin 2 000 osallistujaa"