65-kirjaiminen nimihirviö ristittiin uudelleen Helsingissä – kaupunkilaisten napakka ehdotus voitti

Töölönlahden molemmilla puolilla alkavia katuremontteja kutsutaan jatkossa Kasin katutöiksi.

Vuosina 2021– 2022 tehtävä urakka on viralliselta nimeltä Caloniuksenkadun, Runeberginkadun ja Helsinginkadun perusparannus, mutta kaupunki pyysi helsinkiläisiä ehdottamaan projektille napakampaa nimeä.

Uutta nimeä perustellaan sillä, että remontti vaikuttaa eniten ratikkalinja 8:n reitillä, vaikka remontti ei ulotu koko linjan reitille.

– Kasin katutyöt ei ole täydellinen nimi, mutta harva asia tässä maailmassa on täydellinen, kaupunkiympäristön toimiala kertoo Facebook-päivtyksessään.

Kerrankin näin päin: katutyö Helsingin keskustassa valmistuu yli puoli vuotta etuajassa – "Leudot talvet eivät selitä aikataulun alittumista"

Helsinginkadusta uusitaan yksi osuus. Runeberginkadusta Mannerheimintien ja Töölöntorin välinen osuus. Caloniuksenkatu uusitaan koko matkaltaan. Lisäksi Ruusulankatu, Kaarlenkatu, Läntinen Brahenkatu ja osia Töölönkadusta kuuluvat urakkaan.

"Joissain tilanteissa jopa vaarallinen ratkaisu" – Helsinki vähentää suojateitä ratikkareiteiltä: Jalankulkija saa ylittää, mutta väistää ratikkaa

Kasin katutöissä rakennetaan uusia pyöräteitä sekä parannetaan julkisen liikenteen sujuvuutta ja jalankulkureittejä.

Kaupunki lupaa, että Caloniuksenkadulla ratikkaliikenne, kun sille rakennetaan korotettu kaista Runeberginkadun suuntaan.

Helsinginkadulla ratikkakiskoja suoristetaan ja helpotetaan ratikoiden kääntymistä Läntisen Brahenkadun ja Kaarlenkadun mutkissa.

Helsinginkadun alueen raitiovaunupysäkkejä järjestellään toimivammaksi kokonaisuudeksi. Urheilutalon kohdalla oleva pysäkki poistuu, samoin Castreninkadun risteyksen pysäkki Kaarlenkadulla. Kallion urheilukentän edustalle tulee uusi pysäkki.

Samalla uusitaan kadun alla olevia kaapeleita sekä vesi- ja viemäriputkia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut