Kova kohu karanteenien vähentämisestä Helsingin kouluissa – Näin kaupunki tarkentaa viestiään

Helsinki suhtautuu vakavasti päiväkotilasten ja koululaisten koronavirustartuntoihin ja selvittää kaikki tartunnat huolellisesti.

Tehdyn selvityksen ja riskiarvion perusteella tehdään tarvittavat jatkotoimenpiteet, joilla ehkäistään tartuntojen leviäminen ja huoltajille tiedotetaan päiväkotien ja koulujen tartunnoista.

Päiväkotien ja alakoulujen tartunnan jäljityksestä virisi vilkas keskustelu, sen jälkeen kun kaupunki kertoi, että ei ole enää tarkoituksenmukaista asettaa yhtä herkästi kuin aikaisemmin karanteeniin kokonaisia päiväkotiryhmiä ja luokkia. Jos päiväkotiryhmässä tai luokalla on vain yksi tartunnan saanut ja tartunnan lähde on tiedossa, tartunnan saanut lapsi tai koululainen asetetaan eristykseen ja perhe karanteeniin, kaupunki tiedotti perjantaina.

Uuteen toimintamalliin siirtyminen perustuu kaupungin mukaan koronaviruksesta kertyneeseen tietoon ja asiantuntija-arvioihin. Helsingin päiväkodeissa ja kouluissa lapsista ja nuorista keskimäärin seitsemän 1 000:sta karanteeniin asetetusta on saanut tartunnan.

Kaupungin mukaan virinneestä keskustelusta on "saattanut saada sen käsityksen, että Helsingissä ei enää selvitetä päiväkotien ja koulujen tartuntojen kohdalla mahdollisia altistuneita". Tämä ei pidä kaupungin mukaan paikkaansa.

– Selvitämme tartunnat huolellisesti ja viestimme niistä aina kaikille huoltajille mahdollisimman pian. Asetamme esimerkiksi karanteeniin kaikki ne lapset ja koululaiset, jotka arviomme pohjalta ovat saattaneet altistua koronavirustartunnalle, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen kertoo tiedotteessa.

– Olen pahoillani, että viestimme aiheutti hämmennystä osalle vanhemmista. Täsmennämme lähetettyä viestiä, jotta se on riittävän selkeä. Teemme jatkossakin kaikkemme, ettei koronavirus pääse leviämään päiväkodeissa ja kouluissa, Lukkarinen jatkaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut