Ensilevyn julkaiseva Sedu Koskinen antaa nyt uutta tietoa lauantain kohubileistä ja vieraiden määrästä – "Vakuutusta tällaiselle ei saa mistään"

Henkilö: Liike Nytiin yhdistetty yrittäjä Seppo "Sedu" Koskinen kertoo, että ainoa puolue mihin hän voisi liittyä on perussuomalaiset.

Seppo ”Sedu” Koskinen järjestää ensi lauantaina 30-vuotisravintoloitsijajuhlansa Agroksenmäen holvikellarissa. Juhlat tässä koronatilanteessa ovat jo etukäteen nostattaneet kritiikkiä. Sakari Nupponen
Sakari Nupponen

Sakari Nupponen

Tänne ne tulevat. Viroon muuttanut ravintolayrittäjä Seppo ” Sedu ” Koskinen, 63, järjestää ensi lauantaina 30-vuotisravintoloitsijajuhlansa Hermannin Agroksenmäen holvikellarissa.

– Jos tulee 50 tai enemmän olen tyytyväinen. Meillä on jäseniä 250, hän sanoo.

Nettijulkisuudessa on puhuttu megabileistä, koronabileistä. Koskisen ”meillä” tarkoittaa hänen mukaansa ”yhtä sivustoa”.

Holvikellarin mainoksen mukaan siellä on 200 istumapaikkaa.

– Noudatamme kaikkia koronamääräyksiä. Pidämme maskeja. Meille tulee kaupungin paras henkilökunta, kuten järkkärit, koska meitä tutkitaan nyt suurennuslasilla.

– Minä otan tästä henkilökohtaisen vastuun, jonkalaista kukaan muu ei ole ottanut missään. Vakuutusta tällaiselle ei kuitenkaan saa mistään. Olen senkin tutkinut.

Hän suivaannuttaa se, että bileistä on noussut kauhea kohu.

– Black friday’nä ihmiset tungeksivat vierivieressä. Isot kaupat juhlivat. Kun nuoriso järjestää reivit 500:lle, kukaan ei sano mitään, kuten ei muista kotibileistäkään.

Sedu Koskisen ensimmäinen ravintola avautui aikoinaan Turussa. Arkistokuva. Arkisto/Toni Tervo

Tuleeko Hjallis Harkimo tai Jethro Rostedt juhlapaikalle?

– Ei tule, Koskinen suivaantuu toista kertaa – nyt somessa liikkuneista tiedoista, joissa hänet on liitetty Liike Nytiin.

– Ihan huuhaata koko juttu. Se oli vain valokuva, jossa meidät oli saatu yhteen. Liike Nyt ei edusta minun ajatuksiani.

– Ainoa mihin minä menen on PS. Jussi Halla-aho kiehtoo ja hänen älykkäät ajatuksensa, vaikka onkin joskus sarkastinen. Lisäksi arvostan Sauli Niinistöä. Myös Anna-Maja Henriksson on hoitanut hommansa hyvin.

Koskinen muistuttaa olleensa vanha kokoomuslainen ja seuranneensa läheltä Iken – siis Ilkka Kanervan – vaalikampanjoita Turussa, jossa oli itsekin kaupunginvaltuutettu.

Kutsuvierasjuhlissa on tarkoitus julkistaa Koskisen ensilevy. Se laitettiin purkkiin viime viikon lopulla. Koskinen soittaa ylpeänä palan kappaletta puhelimitse.

– Lauloin kymmenvuotiaaksi asti koulun joulujuhlissa. Sitten tuli äänenmurros.

Idea levytykseen lähti yhdestä karaokeillasta.

– En ole Matti Nykänen. Osaan laulaa.

Melodisen Minä muistan sinut aina -kappaleen on sanoittanut ja säveltänyt Tauski Peltonen.

Levylaulajaksi Koskinen ei kuitenkaan aio omien sanojensa mukaan heittäytyä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut