"Tämä on se käyrä, jota emme haluaisi nähdä" – Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden käyrä nousee lähes pystysuoraan

THL:n kaaviossa näkyy, miten sairaalahoidon tarve koronataudissa on kasvanut Suomessa. Kuva on kuvakaappaus tiedotustilaisuudesta. Kuvakaappaus

Minna Harmaala

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on noussut jyrkästi. THL:n projektipäällikkö Anna Katz esitteli tiistaiaamuuisessa tiedotustilaisuudessa asiasta käyrää, joka näyttää lähes pystysuoralta.

– Tämä on se käyrä, jota emme haluaisi nähdä, Katz sanoi.

Tällä hetkellä Suomen sairaaloissa on 175 koronapotilasta, teho-osastolla 18.

– Kehitys on todella huolestuttava, sanoi Katz.

Koronatartuntojen määrä ylipäätään nousee tällä hetkellä suurimmalla osalla alueita.

– Tilanne on Suomessa edelleen varsin hyvä moniin muihin Euroopan maihin verrattuna, mutta siihen ei pidä tuudittautua, Katz totesi.

Koronarokotteita voi tulla myyntiin jo joulun tienoilla – Normaaliin elämään ei päästä vielä hetkeen

Neljäsosa Suomen koronatartunnoista vieraskielisillä – Osuus väestöstä 8 prosenttia

Näytteitä tutkitaan nyt yli 20 000 päivässä. Positiivisten osuus koko ajan kivunnut ylöspäin ja on jo lähellä kolmea prosenttia (2,7)

Katz totesi, että kun väestössä esiintyy yleisesti koronaa, se tarttuu myös riskiryhmiin.

Edelleen valtaosa tartunnoista saadaan kotona.

– Koronavirus tarttuu lähikontaktissa tehokkaasti. Kaikkien lähikontaktien vähentäminen on tällä hetkellä erittäin tärkeää, Katz korosti.

Muokattu 1.12.2020 kello 14.26: Muutettu alun "juuri meneillään olevassa tiedotustilaisuudessa" muotoon "tiistaiaamuisessa tiedotustilaisuudessa"

1980-luvun pelätty sairaus ei ole enää kuolemantuomio – koronan vuoksi taudin diagnooseja saattaa nyt jäädä todentamatta

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut