Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Amerikan-tädin lahjapaketti voi juuttua tulliin – Nämä viisi asiaa kertovat, joutuuko ulkomaisesta lahjapaketista maksamaan

EU:n ulkopuolelta lähetetty joululahja voi vaatia yllättävän paljon työtä, jotta se päätyy saajalle asti. Yllätys ainakin menee pilalle, sillä vaikkapa Amerikan-tädiltä saatu lahjapaketti pitää tullata.

Jos täti lähetti yli 45 euron arvoisen lahjan, siitä pitää maksaa tullimaksu ja vero. Tätä halvempikin EU:n ulkopuolelta tuleva paketti on tullattava, ja siihen tarvitaan tieto lahjan sisällöstä sekä arvosta. Jos lahjan saaja ei tiedä lahjan sisältöä tai arvoa, lähetystä ei luovuteta hänelle.

– Lahjan saajasta saattaa tuntua ikävältä kysyä lahjan lähettäjältä, mitä lahjalähetys sisältää ja minkä arvoinen lahja on. Ymmärrämme harmituksen, mutta ilman näitä tietoja lahjalähetystä ei voi luovuttaa vastaanottajalle, vaan kuljetusyritys joutuu palauttamaan lahjan lähettäjälle, kertoo tiedotteessa Nadja Painokallio Tullista.

Jotta lahjasta ei joudu maksamaan, viiden edellytyksen on täytyttävä. Kriteerit on listattu alla olevassa tietolaatikossa.