Mustassa puukerrostalossa paukkuu pakkanen ja ampiaiset pörräävät parvekkeella – Huonoja ominaisuuksia talolla ei oikeastaan ole, kertoo asukas

Puinen kerrostalo eroaa muista taloista Anni Burmanin mielestä kahdella hauskalla tavalla.

– Varsinkin ensimmäisinä talvina täällä paukkui pakkasella. Ja kun palaa kotiin pitemmältä reissulta, tuntee miedon puun tuoksun.

– Mutta muuten tämä on kuin mikä tahansa kerrostalo. Puuta näkyy katossa, ikkunanpielissä, parvekkeen seinissä ja ulkoseinässä.

Burmanin mukaan puutalojen yksi hyvä puoli on, että äänet kantautuvat siellä kivitaloja pehmeämmin.

Burman asuu perheensä kanssa Helsingin kaupungin asuntojen (Heka) Pukinmäen Eskolantien kohteessa, joka valmistui vuonna 2015. Mustiksi maalattuja puutaloja on kaupunginosan keskustassa neljä. Toiset kaksi kuuluvat kaupungin asumisoikeusyhtiölle.

Asuntoa etsiessään Burman ja hänen puolisonsa eivät varsinaisesti tähdänneet puutaloon, mutta sinne päästyään ovat pitäneet siitä. Tieto puurakentamisesta on karttunut sittemmin.

– Onhan se hienoa, että nämä varastoivat hiiltä.

Huonoja ominaisuuksia puusta Burmanin on vaikea keksiä.

– Kerhohuoneen sprinkleri laukesi jossain vaiheessa ja siitä aiheutui vähän vahinkoa.

Määräykset edellyttävät, että puukerrostalossa on automaattinen sammutinjärjestelmä.

– Parvekkeen käsittelemätön puu tuntuu myös houkuttelevan ampiaisia. En ainakaan ole koskaan huomannut niitä betonitalon parvekkeilla, Burman lisää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut