Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kela ei kelpuuttanutkaan Taksi Helsingin halvinta tarjousta – "On harmittavaa, kun aina puhutaan siitä, että Kela valitsee halvimman mahdollisen"

Taksilakiuudistuksen myötä Kelan on kilpailutettava palveluntarjoaja, joka hoitaa Kelan korvaamia taksikuljetuksia.

Nyt ihmetystä aiheuttaa se, ettei Kela viimeisimmässä kilpailutuksessaan olekaan hyväksynyt sitä halvinta tarjousta, vaan aikoo jatkaa Menevä Oy:n kanssa sopimusta.

Kela hylkäsi alimman hinnan antaneen Taksi Helsingin tarjouksen, koska piti sitä liian alhaisena vaativan hankinnan laatuun ja laajuuteen nähden, vaikka Taksi-Helsinki muutoin täytti laatukriteerit päästäkseen mukaan tarjouskilpailuun.

– On harmittavaa, kun aina puhutaan siitä, että Kela valitsee halvimman mahdollisen. Lisäksi meillä on korkeat laatukriteerit, jotka tulee täyttää ennen kuin tarjoaja pääsee kilpailutukseen edes mukaan, Kelan taksimatkojen vastaava suunnittelija Anne Giss sanoo.

Pyörätuolia käyttävä Sari, 46, ei suostu enää Kela-taksin eikä Helsingin matkapalvelun kyytiin – "Lopetin kuntoutuksen kokonaan ja sanoin että kiitti nyt riitti"

Tarjouskilpailuun Uudellamaalla osallistui kahdeksan palveluntarjoajaa, mutta Kela kelpuutti niistä lopulliseen hintavertailukilpailuun mukaan seitsemän.

Vuonna 2018 kilpailutuksen voitti Uudellamaalla Helsinki-Uudenmaan Taksit Oy, mutta sen kanssa palvelu ei toiminut odotetusti. Siksi Kelan täytyi kilpailuttaa palveluntuottaja uudestaan.

Kelan taksipalvelua on hoitanut 2019 keväästä lähtien Menevä Oy. Markkinaoikeus kuitenkin määräsi uudelleenkilpailuttamaan ne alueet, joista oltiin valitettu vuoden 2018 kilpailutuksessa. Kilpailutuksesta valittivat mukana olleet taksiyhtiöt, jotka eivät tulleet valituiksi.

Ministeriö selvittää taksialaa riivaavat ongelmat – puuttuu niihin uusilla laeilla

– Hankintapäätös on tehty Menevälle, ja markkinaoikeusvalituksen vuoksi väliaikainen toiminta alkaa uuden kilpailutuksen mukaisilla euromäärillä 15. joulukuuta. Tämän hetkisen tilanteen mukaan siis sama palveluntuottaja jatkaa, Giss toteaa.

Helsingin perussuomalaisten naisten yhdistys vaati viime viikolla palvelukriteerien tarkistamista ja laadukkaan palvelun edellyttämistä kilpailuttamisen yhteydessä. Heidän mukaansa Kela-taksien palvelussa on ongelmia edelleen.

Menevä Oy :n toimitusjohtaja Tuomo Halminen kertoo, että alun opettelun jälkeen he ovat saaneet palvelun laadun tasaantumaan. Töihin hakeville taksin kuljettajille pidetään myös nykyisin ajokoe.

– Olemme saaneet porukkaa vakiintumaan ja näin parantamaan palvelua, hän vakuuttaa.

Valtaosa suomalaisista tilaa taksin soittamalla – ekologisuus on alkanut vaikuttaa kyydin valintaan

Menevälle tulee yksi palaute kolmea sataa ajettua kyytiä kohden. Uudellamaalla Kela-kyytejä ajetaan noin 3 000 päivässä.

Naisen Kela-kyydistä tuli painajainen – IL: Äkkijarrutuksia tehneellä kuskilla yllätys, kova pornofilmi valmiina

Lääkäri älähti potilaan 300 euron taksimatkasta – "Emme suosittele tulemaan taksilla yksin"

Koko Uudenmaan Kela-kuljetukset siirtyvät yhdelle firmalle – lue tästä taksin uudet tilausohjeet

Kilpailuvirasto epäilee: Kela-taksien välityksessä syyllistytty syrjintään – Berner väläyttää kurinpalautusta

Juttua muokattu 3.12. klo 16.20. Täsmennetty, että Kela piti Taksi-Helsingin hintaa liian alhaisena vaativan hankinnan laatuun ja laajuuteen nähden.