Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Potilaiden luona vierailut päättyvät tänään Helsingin ja Uudenmaan sairaaloissa – "Toivomme että vierailut voidaan sallia jouluna"

Tästä keskiviikosta lähtien läheiset eivät enää pääse vierailemaan potilaiden luona Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) sairaaloissa ja yksiköissä.

Kielto on annettu koronaepidemiatilanteen huonontumisen takia. Tarkoitus on vähentää sekä potilaiden että henkilökunnan tartuntariskiä.

Painavista syistä voidaan harkinnan mukaan tehdä vierailukieltoon poikkeuksia. Lasten ja synnytystoiminnan yksiköissä on erilliset vierailurajoitukset, Hus tiedottaa.

Rajoitus on voimassa 20. joulukuuta saakka.

– Toivomme, että epidemiatilanne saadaan rauhoittumaan ja potilaiden läheisten vierailut sairaaloissa voidaan sallia joulun aikaan, sanoo johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi tiedotteessa.

Rajoituksen myötä kaikki potilaiden läheisten vierailut Husin tiloihin lähtökohtaisesti kielletään.

Saattohoidossa olevan tai muuten vakavasti sairaan potilaan läheisten vierailut ovat mahdollisia ja niistä sovitaan hoitavan yksikön kanssa.

Päivystys- ja ajanvarausvastaanotoilla voi olla yksi saattaja koko käynnin ajan mukana, jos potilaan vointi edellyttää tätä.

Päätös ei koske lastenosastojen oireettomia läheisiä. Lapsella saa olla mukana sairaalassa yksi saattaja ja lastenosastolla lapsen luona voi olla yksi vanhempi kerrallaan. Lisäksi synnytysosastolla, synnyttäneiden osastoilla, äitiyspoliklinikoilla ja sikiöseulonnoissa sallitaan yksi tukihenkilö tai puoliso.

Saattajilla ja niillä potilaiden läheisillä, joiden vierailu sallitaan, ei saa olla koronavirusinfektion oireita ja heidän tulee käyttää kirurgista suu-nenäsuojusta koko sairaalassaoloajan, Hus tiedottaa.

Vierailijalla tai saattajalla on hyvä olla suojus jo sairaalaan saapuessa. Jos suojusta ei ole, se annetaan yksiköstä.

Henkilöt, jotka eivät voi käyttää kirurgista suu-nenäsuojusta, saavat yksiköstä visiirin.

Vieraiden ja saattajien tulee käyttää käsihuuhdetta sairaalaan, osastolle ja potilashuoneeseen saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa.