THL: Yli 50 hengen yleisötilaisuuksia ei pitäisi järjestää missään Suomessa – Yle: Jääkiekon SM-liiga ei voi jatkaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että missään päin Suomea ei nyt järjestettäisi yli 50 hengen yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokoontumisia. Tämä koskisi siis myös koronaepidemian matalimmalla eli perustasolla olevia alueita.

– Epidemiatilanne on heikentynyt joka puolella Suomea. Sairaalahoidossa olevien määrä on kasvanut huolestuttavasti koko maassa, ja arviomme mukaan ihmisten välisten kontaktien vähentämiseen tarvitaan nyt lisää toimia, toteaa tiedotteessa johtaja Mika Salminen THL:stä.

Päätökset kokoontumisrajoituksista tekee kunkin alueen aluehallintovirasto.

Kiihtymis- ja leviämisvaiheissa olevilla alueilla kokoontumisrajoitukset ovat jo valmiiksi tiukempia, esimerkiksi leviämisvaiheessa olevalla Hus-alueella aluehallintovirasto (avi) on kieltänyt yli 10 hengen yleisötilaisuudet.

Ylen mukaan THL:n jo maanantaina aluehallintovirastoille lähettämä ohje tarkoittaa, että jääkiekon SM-liigaa ei pelata joulukuussa.

Vielä viikonloppuna SM-liiga Ylen mukaan arvioi, että joulukuussa voidaan pelata, koska osa liigajoukkueista pelaa kotipelinsä alueella, joka on koronavirusepidemian perustasolla.

Suositus

Kokoontumisrajoitus 10–50 henkeä

THL:n suositus yleisötilaisuuksiin epidemian eri vaiheissa:

Epidemian perustaso

Sallitaan korkeintaan 50 henkilön kokoontumiset, joissa tulee noudattaa THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön suosituksia turvaväleistä ja tartuntaa ehkäisevistä varotoimista.

Epidemian kiihtymisvaihe

Sallitaan korkeintaan 20 henkilön kokoontumiset, joissa tulee noudattaa THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön suosituksia turvaväleistä ja tartuntaa ehkäisevistä varotoimista.

Epidemian leviämisvaihe

Sallitaan korkeintaan 10 henkilön kokoontumiset, joissa tulee noudattaa THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön suosituksia turvaväleistä ja tartuntaa ehkäisevistä varotoimista

Myös yksityistilaisuuksien järjestäjien toivotaan noudattavan edellä mainittuja rajoituksia ja varotoimia.

Lähde: THL

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut