Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Joko sinulla kilahti? Lyhyestä virsi kaunis – suomalaisille lähetettävää koronatekstaria ei ole pituudella pilattu

– STM tiedottaa: Koronatilanne Suomessa vaikeutuu. Suojaa itseäsi ja muita. Tarkista alueesi suositukset ja rajoitukset: thl.fi/alueet.

Tuollainen tekstiviesti lähtee kaikkien Suomessa toimivien operaattorien liittymiin. Tekstiviesti on yksi niistä toimenpiteistä, joilla välitetään tietoa koronaepidemiatilanteen vaikeutumisesta. Viesti lähetetään suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja pohjoissaameksi, kerrotaan sosiaali- ja terveysministeriön tiedotteessa.

Viestejä aletaan lähettää keskiviikkona 2. joulukuuta. Toimeksianto operaattoreille lähti ennen puoltapäivää ja palvelu on käynnistynyt tiedotteen mukaan pian sen jälkeen. Viestien toimitus tapahtuu vaiheittain, joten viestit voivat tulla ihmisille eri aikoihin.

Koronavirustilanne on huonontunut lähes kaikkialla Suomessa viime viikkojen aikana. Koska tilanne on eri alueilla erilainen, myös suositukset ja rajoitukset voivat vaihdella. Suositusten ja rajoitusten tarkoituksena on estää koronaviruksen leviämistä, turvata terveydenhuollon kantokyky ja suojella erityisesti riskiryhmiin kuuluvia ihmisiä.

Tekstiviestissä kehotetaan noudattamaan annettuja suosituksia ja rajoituksia, jotta taudin leviäminen saadaan pysähtymään. Alueelliset rajoitukset ja suositukset on koottu sairaanhoitopiirien verkkosivuilta, joiden osoitteet Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on koonnut yhdelle sivulle: thl.fi/alueet.

Uudet koronarajoitukset voimaan tänään – tämä kaikki muuttui nyt

Hus-johtajaylilääkäri varoittaa: Suuria määriä koronapotilaita ei ehkä pystytä hoitamaan nykylain sallimilla keinoilla

"Tämä on se käyrä, jota emme haluaisi nähdä" – Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden käyrä nousee lähes pystysuoraan

Pääkaupunkiseudulla pitäisi puolittaa tämänhetkinen liikkuminen, sanoo Husin johtajaylilääkäri – "Tartunnan voi saada tänä päivänä mistä vain"

Kurlausnäyte haastaa tikulla tökkimisen koronatestissä – "Testaukseen haetaan noin 2 000 osallistujaa"

Teetkö tämän virheen kauppareissulla? Käsidesiäkin voi käyttää väärin

Lähihoitajista pula Helsingissä – Kaupunki palkkaisi heti hoitoalan väkeä, mutta työvoimaa ei ole

Vuoden suosituin juhlakausi on käsillä – Husin infektiolääkäri kehottaa pikkujouluja pohtivia porukoita miettimään tätä seikkaa

Infektiolääkäriltä synkkä arvio koronan kestosta – Näin pitkään varotoimia ainakin on pakko jatkaa