Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatilanne pidensi hoitojonoja: Husissa yli 4 000 potilasta odottanut laittoman kauan – Joulusta voi tulla koronapotilaiden hoidossa vaikea

Koronaepidemia on pahentanut hoitojonoja kiireettömään hoitoon, kertoi toimitusjohtaja Juha Tuominen Husin tiedotustilaisuudessa puolilta päivin.

Tuhannet potilaat ovat joutuneet odottamaan hoitoa pitempään kuin laki sallii. Pahimmillaan kiireettömässä hoidossa olevista 7 000 oli odottanut pitempään kuin puoli vuotta.

– Vielä on tilanne, että yli kuusi kuukautta odottaneiden määrä on yli 4 000:ssa. Suurin osa näistä on leikkauksia. Tuominen kertoi.

Koronapotilaita Hus-sairaaloissa on tällä hetkellä 60, heistä teho-osastolla 9.

Tuomisen mukaan tehohoidon kapasiteettiin vaikuttaa erityisesti henkilökunnan määrä: yksi tehohoitopotilas vaatii käytännössä viisi työntekijää.

Tuominen ennakoi, että joulusta voi tulla vaikea, jos koronatartunnat edelleen lisääntyvät, sillä joulun tienoilla henkilöstöä on normaalia vähemmän töissä lomien vuoksi.

Muokattu 4.12.2020 kello 13.03: Lisätty tieto, että joulusta voi tulla vaikea.