Nuorten kuuntelija ja vanhuksia auttanut vihannesmyyjä palkittiin Helsinki-mitalilla

Kasvattaja Heikki Turkka palkittiin kultaisella Helsinki-mitalilla 5. joulukuuta. Arkisto/Auli Henriksson
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Helsingin kaupunki on palkinnut kymmenen henkilöä kultaisin Helsinki-mitalein. Perinteisesti mitalit on luovutettu Helsinki-päivän yhteydessä 12. kesäkuuta, mutta koronavuoden poikkeustilanteessa kultaisten mitalien luovutus siirrettiin loppuvuoteen.

Kaupungin mukaan tämän vuoden palkittavat ovat toimineet koronavuoden haasteista huolimatta ansiokkaasti Helsingin hyväksi tai tehneet kaupunkia tunnetuksi työskennellessään kansainvälisissä tehtävissä.

Palkittujen joukossa on muun muassa Aseman lasten Heikki Turkka, josta Helsingin Uutiset kertoi viimeksi kouluväkivallasta kertovan jutun yhteydessä lokakuussa (HU 7.10). Hankepäällikkö Turkka toimii aktiivisesti Aseman Lapset ry:ssä, ja on osallistunut lukuisten uusien ja innovatiivisten nuorisotyön muotojen kehittämiseen. Turkka on omalla työllään ehkäisemässä koronakriisin negatiivisia sosiaalisia vaikutuksia Helsingissä, palkintoperusteluissa todetaan.

Pitkän linjan kasvattaja hämmästelee koulukiusaamisen ympärillä käytyä keskustelua: ”Kurilla pelottelu on niin historiaa"

Palkittavissa on myös Helsinki Cupin toimitusjohtaja Kirsi Kavanne, joka perustelujen mukaan järjesti rakastetun tapahtuman viime kesänä huolimatta koronan tuomista haasteista. Turnausorganisaatio onnistui hienosti huolehtimaan pelaajien, katsojien, henkilökunnan sekä muiden turnaukseen osallistuvien terveydestä ja Hesa Cup loi ympärilleen iloa raskaan kevään jälkeen.

Eläkeläinen Tarmo Kontunen on jo usean vuoden ajan tehnyt vapaaehtoistyötä ja pyyteettömästi auttanut naapureitaan korona-aikana Hopeatien palvelutalossa, Pohjois-Haagan palvelukeskuksessa ja koko Pohjois-Haagan alueella. Hän on esimerkiksi käynyt lainaamassa kaupungilta pyörätuolia viedäkseen naapurinsa kauppaan.

Yrittäjä Merja Valo on toiminut Hakaniemen hallissa pitkäaikaisesti vihannesmyyjänä. Keväällä Valo toteutti paitsi omien myös muiden kauppiaiden tuotteiden kotiinkuljetuspalvelun vakioasiakkailleen, joista suurin osa oli riskiryhmiin kuuluvia.

Koronakriisi on iskenyt kovaa Helsingin palvelusektorille, ja Merja Valo on osoittanut esimerkkiä ennakkoluulottomasta tavasta palvella helsinkiläisiä asiakkaitaan haastavassa tilanteessa, palkintoperusteluissa mainitaan.

Pääomasijoittaja Jyri Engeström on yhteisöpalvelu Jaikun toinen perustaja ja tehnyt merkittävän uran Piilaakson teknologiayrityksissä. Lisäksi hän on perustanut Käpylään suositun kesäkahvila Siilin. Engeström on kirittänyt Helsinkiä kansainvälistymään ja on Helsingin kaupungin näkökulmasta yksi startup-yhteisömme valovoimaisimpia lähettiläitä maailmalla.

Lisäksi kultaisella Helsinki-mitalilla palkittiin toimittaja ja kansalaisaktivisti Maryan Abdulkarim, New Yorkin kaupungin kansainvälisten asioiden komissaari ja Helsingin yhteistyökumppani Penny Abeywardena, elokuvaohjaaja Virpi Suutari, Helsingin yliopiston professori Olli Vapalahti ja toimittaja Paavo Teittinen.

Erikoisryhmä ratkoo vaikeimpia koulukiusaamistapauksia Helsingissä – tapaukset ryhmälle ilmoittaa usein poliisi

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut