Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HSL:n 30 vuorokauden kausilippu kallistuu 3 eurolla tammikuussa – vuosilippu halpenee

Aikuisten 30 vuorokauden kausilippujen hinnat nousevat 14. tammikuuta 3 eurolla, HSL kertoo.

Kerta- ja vuorokausilippujen hintoihin ei tule korotusta. Vuosilipun ja jatkuvan säästötilauksen sekä 70 vuotta täyttäneiden kausilipun hinnat laskevat. Uudet hinnat löydät täältä.

Kausilippu on edelleen monissa tapauksissa kertalippua edullisempi vaihtoehto, sillä 30 vuorokauden kausilippu tulee halvemmaksi jo silloin, jos tekee enemmän kuin kolme edestakaista matkaa viikossa. Kannattaa siis laskea mahdolliset työ- ja vapaa-ajan matkat yhteen ja miettiä sen perusteella, mikä lippu on parasta hankkia.

HSL:n uusi toimitusjohtaja ratkesi arvalla – valituksi tuli Mika Nykänen

HSL yhtenäistää matkalippuja siten, että kausiliput ovat samanlaisia HSL-kortilla ja HSL-sovelluksessa.

HSL-kortille voi ostaa 14. tammikuuta alkaen kausilippuja 14, 30, 60, 90, 120, 150, 180, 210, 240 ja 270 sekä 360 vuorokaudeksi.

Aluksi HSL-sovelluksessa on saatavilla 14, 30, 60 ja 90 vuorokauden kausiliput. Pidemmät kaudet tulevat sovellukseen helmikuussa.

Vuorokausilippujen valikoima kasvaa helmikuussa, jolloin HSL-sovelluksesta voi ostaa nykyisten 1–7 vuorokauden lippujen lisäksi lippuja 8–13 vuorokaudeksi.

Matkustajakato syöksi HSL:n historiansa pahimpaan kriisiin – matkaliput kallistuvat ja reittitarjonnasta tingitään

Myöhemmin vuorokausiliput tulevat myös HSL-kortille. Vuorokausilippu voi olla hyvä vaihtoehto esimerkiksi, jos kulkee aktiivisesti viikonloppuisin.

Tätä nykyä ostetuista kausilipuista noin 70 prosenttia on 14 tai 30 vuorokauden lippuja. Jos on kuitenkin tottunut laskemaan tarkasti päiviä, jolloin aikoo matkustaa, muutos ymmärrettävästi harmittaa, HSL toteaa tiedotteessa.

HSL teetti esiselvityksiä tiemaksuista – "Helsingin seudulta kerättävät tiemaksutuotot tulee käyttää seudun liikennejärjestelmän parantamiseen"

Vuosilipun eli 360 vuorokauden kausilipun ja jatkuvan säästötilauksen hinnat laskevat 14. tammikuuta.

Vuosilippuun tulee nykyistä isompi alennus, eli kausilipun 360 vuorokaudeksi saa noin 10 kuukauden hinnalla, kun siitä nyt pitää maksaa 11 kuukauden hinta.

70 vuotta täyttäneet saavat uuden alennuksen 14. tammikuuta alkaen: he voivat ostaa kausilippuja 45 prosentin alennuksella. Samalla kellonaikaan sidottu alennus kerta- ja lisävyöhykelipuista jää pois. Kausilipulla voi matkustaa kaikkina aikoina, ja se on myös hinnaltaan edullinen.

70 vuotta täyttäneiden alennuskertalippua ehdotetaan poistettavaksi – aikarajasta tullut kritiikkiä

Onko länsimetro kiepsauttanut työmatkaliikenteen suunnan? – Jarmo Pohjola muutti metron varrelle, jotta voi kulkea Helsingistä Espooseen töihin

Saavatko helsinkiläiset jatkossa AB-lippunsa halvemmalla kuin muut? – HSL:n koronakriisi voi johtaa yllättävään lopputulokseen

HSL lakkauttaa useita linjoja 10.8. –  katso tästä kaikki muutokset, metron käyttäjille yksi hyvä uutinen