Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Puinen toimistorakennus Jätkäsaaressa palkittiin – "Tätä Suomessa kovasti kaivataan"

Vuoden 2020 Rakentamisen Ruusu myönnettiin Jätkäsaaressa sijaitsevan Supercellin pääkonttorin uudisrakennushankkeelle.

Supercellin pääkonttori on 8-kerroksinen, puinen toimistorakennus Jätkäsaaren sisääntulon tuntumassa. Supercellin pääkonttori edustaa näyttävää uutta puurakentamista, jota Suomessa paljon kaivataan.

Palkintoperusteiden mukaan Supercellin pääkonttorin rakennushankkeessa on ollut poikkeuksellisen avoin tiedon jakamisen ja ratkaisuhenkisyyden ilmapiiri. Toimistorakennusten rakentamiseen puusta ei vielä ole vakiintuneita käytäntöjä, ja hankkeessa onkin rohkeasti etsitty uusia ratkaisuja ja toimintatapoja.

Hankkeen toteutumiseen on vaadittu paitsi osaavat ja ammattitaitoiset suunnittelijat ja toteutusorganisaatio, myös ennakkoluuloton hankkeeseen ryhtyvä. Erityisesti vaativaan paikkaan sijoitetun puurakennuksen kosteudenhallinta ansaitsee tulla mainituksi, palkintoperusteissa perustellaan.

Rakentamisen Ruusun kunniamaininta annettiin arkkitehti Jari Pantzarille hänen työskentelytavastaan. Palkitsemisen perusteluissa korostuu vaikuttava yhteistyö ja tinkimätön ote laatuun.