Helsinki Biennaalin järjestelyt täydessä vauhdissa – paviljonki Lyypekinlaiturilla jo valmiina

Helsinki Biennaali järjestetään Vallisaaressa alkuperäisten suunnitelmien mukaan, vaikka ajankohta jouduttiin siirtämään ensi kesään.

– Biennaalin valmistelut ovat täydessä vauhdissa, ja paviljonki Lyypekinlaiturilla valmiina, kertoo merellisen strategian projektipäällikkö Minttu Perttula tiedotteessa.

Lyypekinlaiturin Hiidenkirnu-paviljonki Vanhan Kauppahallin rannassa toimii lauttaliikenteen lähtöporttina Biennaaliin.

Vallisaareen, Suomenlinnan naapuriin, on vain 20 minuutin laivamatka Kauppatorilta, ja lauttaliikenne sinne alkaa toukokuun alussa. Paviljonkiin tulee myös kaupungin matkailuneuvonta.

Vallisaaren palveluja päästään parantamaan entisestään, sillä kaupunki ja Metsähallitus ovat yhdessä rakennuttaneet saareen vesi- ja viemäriverkostoa, ja saaren asemakaavan toteutus alkaa.

Perttula korostaa, että Vallisaaren lisäksi myös muiden Helsingin edustan saarien virkistyskäyttöä kehitetään kestävästi. Saariluonnon mahdollista kulumista seurataan tarkasti.

Helsingin ja Tallinnan yhteisessä Urban Eco Islands -hankkeessa on Vasikkasaaressa tutkittu, kuinka saariston herkkää ekosysteemiä voidaan suojella samaan aikaan, kun luontomatkailukohteita kehitetään.

Näitä oppeja voidaan hyödyntää muuallakin, kuten itäisen saariston virkistyskäyttömahdollisuuksia parannettaessa.

Mikä?

Helsinki Biennaali 2021

Helsinki Biennaali on kahden vuoden välein toistuva kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteen merelliseen Helsinkiin.

Ensimmäinen biennaali järjestetään Vallisaaressa 12.6.–26.9.2021.

Se esittelee 40 kuvataiteen huippua sekä Suomesta että maailmalta. Taidetta voi löytää niin vanhan tykkitien varrelta kuin ruutikellareista ja tyhjilleen jääneistä asuinrakennuksistakin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut