"Samaan sumppuun tuodaan pikaraitiotievaunuja kolmelta suunnalta" – Pikaratikka kulkisi Jakomäestä keskustaan 42 minuuttia

Viikki–Malmin uuden pikaratikan suunnitelmia on voinut kommentoida kaupungin kerrokantasi-sivustolla. Kommentteja onkin tullut jo viitisen sataa.

Uusi pikaraitiotie vie Malmin sairaalalta tai vaihtoehtoisesti Jakomäestä Helsingin keskustaan 42 minuutissa ja Malmin kentältä keskustaan on 33 minuutin matka.

"Joissain tilanteissa jopa vaarallinen ratkaisu" – Helsinki vähentää suojateitä ratikkareiteiltä: Jalankulkija saa ylittää, mutta väistää ratikkaa

Kommentoijat kyseenalaistavat, miksi kantakaupungin jo ennestään ruuhkaisille raiteille halutaan vielä lisää vaunuja.

– Kömpelöt raitiovaunut ajelevat jo nyt jonossa peräkkäin Helsingin keskustassa ruuhkauttaen toisiaan. Silti kaupunki aikoo tuoda samaan sumppuun vielä puolta pidempiä pikaraitiotievaunuja kolmelta eri suunnalta eli Haagasta, Viikistä ja Laajasalosta. Nämä tukkisivat koko keskustan liikenteen, yksi keskustelija taivastelee.

Osa kommentoijista myös kaipailee metroverkon laajentamista ja pohtii tekevätkö uudet pikaraitiotiet metron laajentamisesta tulevina vuosikymmeninä mahdotonta.

Keskustan kaduille mahdutetaan yhä lisää raitioteitä – Päättäjä toisi vapaat parkkipaikat seurattaviksi sovellukseen, mutta myöntää: "Ei tässä helppoja ratkaisuja ole"

Pikaratikkaa pidetään nimestään huolimatta hitaana.

– Aivan hullun hommaa 42 min keskustaan, eräs ihmettelee.

– Nykyisin pääsee nopeamminkin, aivan turhaa rahaa laittaa hitaaseen pikaratikkaan! hän jatkaa.

Viikin–Malmin pikaraitiotien linjaus kulkee keskustasta nykyistä raitiotietä pitkin Kumpulaan, josta se jatkuu uutena ratana Viikkiin, Latokartanoon ja Malmin entiselle lentokenttäalueelle sekä edelleen Malmille tai Jakomäkeen. Jakomäen linjausta tutkitaan yhdessä Vantaan kanssa, jolloin päätepiste voisi olla Vaaralassa.

Molemmille linjauksille yhteisen reittiosuuden pituus on noin 8 kilometriä. Keskustelussa muistutetaan, että Malmilta on jo junayhteys keskustaan ja ratikan linjauksen toivotaan siksi jatkuvan Jakomäkeen.

"Se on vastavoima ja se kasvaa" – Asukkaat heräsivät puolustamaan Helsingin metsiä ja taistelussa heitä auttaa mies, jonka mukaan kaupungin nykyinen kasvutahti on aivan liian kova

Kuvat: Laajasalon järkäle nielaisee leikkipuiston, koirapuiston, pururataa, pallokenttiä... – Kaupunki: "Toiminnoille etsitään uudet sijainnit"

Viikin-Malmin pikaratikka valmistunee 2030-luvun alussa – Suunnitelmat ovat nyt kommentoitavina

Yrittäjät: Puuroutuuko liikenne keskustan uusissa hankkeissa?

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut