Kolmea 16-vuotiasta epäillään Helsingissä samanikäisen pojan murhasta – sivullinen yritti mahdollisesti puuttua tilanteeseen, uhri löytyi vasta 3 päivän kuluttua

Helsingin poliisi tutkii epäiltyä murhaa. Murhasta epäillään kolmea 16-vuotiasta poikaa. Rikoksen uhri oli myös 16-vuotias poika. Osalliset tunsivat toisensa entuudestaan.

‒ Uhriin on tilanteessa kohdistettu eri puolille kehoa vakavaa ja pitkäkestoista väkivaltaa, jonka katsotaan olleen erityisen raakaa ja julmaa. Poliisi ei avaa tekotapaa tässä vaiheessa tarkemmin, koska esitutkinta ja tapahtumien selvittäminen on vasta alkuvaiheessa, sanoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss Helsingin poliisilaitokselta.

Synttärijuhlien karmea loppu – Tällainen on alue, jossa 16-vuotiaan raaka murha tapahtui

Teko on tapahtunut poliisin tietojen mukaan perjantai-iltana 4.12.2020 Koskelan sairaalan lähistöllä, mutta uhri löydettiin samasta paikasta vasta maanantaina 7.12.2020.

Marko Forss kertoo Helsingin Uutisille, että tekopaikka on julkisella paikalla Koskelan sairaala-alueella.

- Se ei ole mitenkään piilossa, Forss kertoo ottamatta kantaa kuitenkaan siihen, miksi kukaan ei löytänyt perjantaina pahoinpideltyä poikaa kuin vasta maanantaina.

Forssin mukaan uhri on kuollut tekopaikalla ja väkivalta on kestänyt pitkään ja ollut voimakasta. Hän ei ota kantaa myöskään siihen, olisiko aiemmin löytäminen saattanut pelastaa nuoren pojan hengen.

Poliisi otti maanantaipäivän aikana kiinni kolme poikaa, joiden epäillään syyllistyneen tekoon.

Pojat olivat poliisin tietojen mukaan viettäneet yhden epäillyn syntymäpäiväjuhlia, ja kaikki olivat nauttineet enemmän tai vähemmän alkoholia. Muista päihteistä poliisilla ei ole tässä vaiheessa tietoa.

‒ Poliisin tämän hetken tiedon mukaan kaikki kolme epäiltyä poikaa ovat osallistuneet väkivaltaan tavalla tai toisella. Toistaiseksi poliisilla ei ole tiedossa teolle mitään motiivia, Forss toteaa.

Helsingin Uutisille hän tarkentaa, että poliisi ei ole ainakaan toistaiseksi saanut mitään viitteitä siitä, että asiaan liittyisi huumausainekauppoja tai vastaavaa. Forss kuvailee tapausta äärimmäisen poikkeukselliseksi.

- Jo henkirikokset yleensä ovat harvinaisia ja tällaiset tietenkin aivan äärimmäisen harvinaisia, hän toteaa.

Epäiltyjä on alustavasti kuultu. He ovat myöntäneet osallistuneensa kaverinsa pahoinpitelyyn. Epäiltyjä tullaan esittämään vangittavaksi huomenna perjantaina.

16-vuotiasta epäillään Vallilan Alepa-taposta – MTV: Epäillään myös 3.10. tapahtuneesta tapon yrityksestä

Rikoksesta epäillyt eivät ole poliisin vanhoja tuttuja.

Kuulusteluissa on selvinnyt, että joku paikalle sattunut nainen olisi huutanut pojille jotain jossain vaiheessa tekoa.

- Nainen oli nähnyt nämä kaikki 4 poikaa, kun väkivallanteko on ollut tapahtumassa ja hän oli huutanut jotain näille tekijöille. Olisi ensiarvoisen tärkeää, että tämä nainen ilmoittautuisi nyt poliisille, Forss kertoo.

Alaikäisten epäiltyjen määrä henkirikoksissa tai niiden yrityksissä hyppäsi kovaan nousuun – "Selvittämätön mutta selvä muutos"

Poliisi pyytää tätä naista tai teosta muutoin tietäviä ilmoittamaan tietonsa tapausta tutkivalle Helsingin poliisin nuorisoryhmälle joko sähköpostitse nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi tai soittamalla virka-aikana numeroon 029 547 1200.

Juttua päivitetty rikoskomisario Marko Forssin kommenteilla kello 13..12

Halla-aho: Rivipoliisit kertovat aivan toisenlaisesta todellisuudesta kuin viralliset tiedotteet – Näin poliitikot kommentoivat jengiväkivaltaa

Törkeä ryöstö Kannelmäessä, epäiltynä neljä 17‒21-vuotiasta nuorta – Toisen uhrin käsi pakotettiin puupölkylle ja uhattiin hakata kirveellä irti

Nuorisopoliisi Marko "Fobba" Forss nuorten tekemistä vakavista rikoksista: "Erittäin harvinaisia" – Silti Suomessa vangitaan vuosittain noin 40 alaikäistä

"Rahatukoilla fleksataan sosiaalisessa mediassa" – HU haastatteli nuoria Itiksessä, Gabriel, 18: "Muutaman vuoden sisällä tilanne pitäisi Suomessakin saada hallintaan"

Murhatun Eerikan tarinasta ilmestyy pian kirja – elinkautista istuvien Touko Tarkin ja Sirpa Laamasen haastattelu jäi mieleen: ”Se oli kylmäävää ja hyvin poikkeuksellista”

Eerikan murhan haastehakemus oli järkyttävintä, mitä koskaan olen lukenut – ja rikoksentekijät tulevat ennen pitkää kävelemään vapaina

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut