Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauttasaaren sillan remontti alkaa olla ohi – avautuu perjantaina kokonaan liikenteelle

Lauttasaaren sillan korjaus on loppusuoralla ja se avautuu kokonaan liikenteelle tänään 11. joulukuuta. Peruskorjaus alkoi elokuussa 2019.

Urakoitsija Kreate Oy tekee loppuviikosta sillalla asvaltointeja ja katumerkintöjä. Tämän vuoksi kävelijät ja pyöräilijät ovat jo siirtyneet käyttämään sillan eteläpuolista noin neljä metriä leveää kävely- ja pyörätietä.

Sillan liikenteen väliaikaiset työmaajärjestelyt herättivät kesällä paljon keskustelua (HU 28.7.).

Korjauksen jälkeen sillalla on yhteensä kolme ajokaistaa, yksi Lauttasaaresta keskustaan ja kaksi ajokaistaa keskustasta Lauttasaareen.

Sillan pohjois- ja etelälaidoilla on erilliset jalkakäytävät ja yksisuuntaiset pyörätiet. Vilkasliikenteisellä eteläisellä jalkakäytävällä on tilaa myös onkijoille.

Vuonna 1969 valmistunut silta oli huonossa kunnossa. Peruskorjauksessa kunnostettiin ja vahvistettiin erityisesti sillan rakenteita. Sillalla oleva nostoläppä on suljettu pysyvästi. Siltakorjauksen rakentamiskustannukset olivat 18,5 miljoonaan euroa.

Sillan korjaustyöt valmistuvat kokonaisuudessaan tämän vuoden aikana.