Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Hämeenlinnanväylälle kolmannet kaistat ja meluesteitä – suunnitelmaa esitellään verkkotilaisuudessa

Kuninkaantammeen suunniteltua eritasoliittymää ja Hämeenlinnanväylän parantamista esitellään Teams-verkkotilaisuudessa keskiviikkona 16. joulukuuta.

Hämeenlinnanväylällä on ajoittain ruuhkaa Kannelmäen ja Kaivokselan välillä ja liikenne aiheuttaa meluhaittaa. Sen vuoksi sillä välille suunnitellaan kolmannet kaistat.

Kaivokselan nykyistä eritasoliittymää parannetaan rakentamalla Helsingin suunnasta uusi ramppi Silvolan suuntaan.

Kuninkaantammen uuden asuinalueen rakentaminen on edennyt, jonka vuoksi suunnitellaan myös uuden eritasoliittymän rakentamista.

Rakennettavat meluesteet vähentävät liikenteen aiheuttamia meluhaittoja asutukselle.

Hämeenlinnanväylä on vilkasliikenteinen maantie ja liikenteen sujuvuus on tärkeää Helsingistä pohjoiseen suuntautuvalle liikenteelle. Hämeenlinnanväylällä Kannelmäen ja Kaivokselan välisellä osuudella liikkuu keskimäärin noin 54 000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Raskaan liikenteen osuus on noin 6 prosenttia kokonaisliikennemäärästä.

Väylä on tärkeä valtakunnallisen tavaraliikenteen kannalta. Viime vuosina liikennemäärä on kasvanut noin 3–4 prosenttia vuosittain.

Hämeenlinnanväylä on ajoittain ruuhkautunut. Yksi pullonkauloista on Kannelmäen eritasoliittymän ja Kaivokselan eritasoliittymän väli. Tulevaisuudessa Kuninkaantammen ja Myyrmäen alueen rakentaminen sekä Kaivokselan teollisuusalueen kehittäminen asuinalueeksi synnyttävät uutta liikennettä.