Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hengenvaarallisella leikkipaikalla on taas näkynyt lapsia ja nuoria – seurauksena voi olla myös kovat rapsut, varoittaa poliisi

Lasten ja nuorten asiaton liikkuminen radalla on lisääntynyt tänä syksynä eri puolilla maata.

Viime vuonna ilkivalta ja luvattomat radalla liikkumiset aiheuttivat junaliikenteelle noin 400 tunnin eli 16 vuorokauden myöhästymiset.

Radalla liikkuminen on vaarallista, muistuttavat VR, Väylävirasto ja poliisi. Ne kampanjoivat kouluille ja vanhemmille rataturvallisuudesta.

Sähköradan rakenteissa on hengenvaarallinen 25 000 voltin sähköjännite, joka vastaa yli satakertaisesti kodin pistorasian jännitettä.

– Ajojohtimeen ei tarvitse edes koskea sähköiskun saadakseen, sillä se voi hypätä lähettyvillä olevaan ihmiseen myös ilman kosketusta, kertoo tiedotteessa projektipäällikkö Arto Muukkonen Väylävirastosta.

Junat myös kulkevat raiteilla äänettömästi ja nopeasti, jopa yli 60 metriä sekunnissa.

Kampanja näkyy myös VR:n, Väyläviraston ja poliisin sosiaalisen median kanavissa tunnisteella #jätäratarauhaan.

Radalla liikkuminen ja raideilkivalta aiheuttavat hengenvaarallisia vaaratilanteita, sekä voivat johtaa satojentuhansien eurojen vahingonkorvausvastuuseen.

– Toivomme, että vanhemmat keskustelisivat kotona siitä, onko oma lapsi tai nuori tietoinen radalla liikkumisen vaaroista. Lähetämme myös kouluille tietopaketin havainnollistamaan aiheen vakavuutta oppilaille, kertoo VR:n turvallisuuspäällikkö Toni Pelin.

VR on tehnyt koulujen kanssa aiemminkin yhteistyötä rataturvallisuudesta. Muun muassa veturinkuljettaja Tuomo Jacobsson on vieraillut radan varren kouluilla kertomassa raidealueella liikkumisen vaarallisuudesta.

– Me veturinkuljettajat emme halua nähdä yhtäkään koululaista liikkumassa junaradalla. Junalla emme voi väistää radalla liikkujaa, eikä juna ehdi pysähtyä ajoissa. Siitä hetkestä, kun havaitsemme asiattoman kulkijan, vie yli kilometrin verran matkaa saada juna pysähtymään täydestä vauhdista, Jacobsson sanoo.

Jos havaitsee ihmisen liikkuvan raiteilla, siitä tulee ilmoittaa välittömästi hätäkeskuksen numeroon 112, sillä henkilö voi olla hengenvaarassa. Poliisille tulee vuosittain satoja hälytyksiä asiattomasta raiteilla liikkumisesta.

– Junaradalla liikkuminen on hengenvaarallista ja siksi se on kielletty laissa. Se on aina turha riski, joka olisi helppo estää jättämällä rata rauhaan, sanoo tiedotteessa poliisitarkastaja Heikki Kallio.

Ajoittain radalla tehdään ilkivaltaa tuomalla sinne esteitä. Tällainen ilkivalta on vaarallista sekä muille että tekijöille itselleen.

Esteet raiteilla eivät lähtökohtaisesti riitä suistamaan junaa raiteiltaan, mutta ne aiheuttavat silti aina vaaratilanteen. Radalle ja junakalustolle voi myös aiheutua vahinkoja.

VR ja Väylävirasto vaativat aina rangaistusta sekä vahingonkorvauksia ilkivallasta. Junan tai junaradan korjauskustannuksia voi joutua maksamaan jopa satojatuhansia euroja.

– Ikä ei suojaa ilkivallan tekijää vahingonkorvausvelvollisuudelta. Korvaukset voivat siis tulla maksettavaksi, vaikka tekijä ei iän puolesta olisi vielä rikosoikeudellisessa vastuussa, muistuttaa Kallio poliisista.