Stockmann myy keskustan tavaratalon

Stockmann aikoo myydä ydinkeskustan tavaratalon osana yhtiön liiketoiminnan tervehdyttämisohjelmaa. Tavaratalo jatkaa toimintaansa tiloissa vuokralaisena.

Yrityssaneerausehdotus julkaistiin maanantaina. Saneerausohjelma rakentuu Stockmannin tavarataloliiketoiminnan jatkamiseen, Helsingin, Tallinnan ja Riian tavaratalokiinteistöjen myyntiin ja takaisinvuokraukseen sekä Lindexin liiketoiminnan jatkamiseen Stockmann-konsernin omistuksessa.

Ohjelmalle on suurimpien velkojien, velkojatoimikunnan ja suurimpien osakkeenomistajien kannatus ja yhtiön hallituksen ja johdon tuki.

Yhtiöllä on saneerausohjelmaehdotuksen mukaan vakuudellista saneerausvelkaa 433,5 miljoonaa euroa, vakuudetonta saneerausvelkaa yhteensä 195,7 miljoonaa sekä hybridilainaan perustuvaa saneerausvelkaa 108,1 miljoonaa euroa, mitkä tekevät yhteensä 736,9 miljoonaa euroa.

Vakuudeton saneerausvelka koostuu seuraavasti: julkisoikeudelliset velat 5,5 miljoonaa euroa, yritystodistusvelat 53,5 miljoonaa euroa, osto- ja muut velat 45,6 miljoonaa euroa, konsernivelat 81,7 miljoonaa euroa sekä vahingonkorvausvelat 9,5 miljoonaa euroa.

Yhtiön ja saneerausselvittäjän näkemyksen mukaan yhtiön liiketoiminta on kuvatuilla toimenpiteillä tervehdytettävissä ja edellytykset kannattavan liiketoiminnan harjoittamiseen olemassa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut